Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Cecilia Bengtsson in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Zondag 07 juli 2024 08:20

Expositie Cecilia Bengtsson in toren Grote Kerk

Foto: Jan Adriaans

Van 10 tot en met 14 Juli 2024 is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam de geluid- en beeldinstallatie Oracle te zien van de Zweedse kunstenares Cecilia Bengtsson.

Het werk werd geïnspireerd door een bezoek aan de Oudgriekse tempelsite Delphi en gaat over veranderlijkheid en het leven in roerige tijden. Het gaat ook over de eeuwig terugkerende wens om de toekomst te voorspellen. In een geluidslandschap van muziek en opgenomen verhaal, en in de nabijheid van sculpturale objecten, kan de toeschouwer even gaan zitten en de wonderlijke wereld van een ontmoeting met het orakel beleven.

Met een achtergrond in klassieke muziek heeft Cecilia Bengtsson gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en een Master Artistic Research gedaan bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Bengtsson onderzoekt in haar werk interlichamelijke relaties, de actie van het vallen en loslaten, met focus op geluid en horen. Zij heeft geëxposeerd en events gecreëerd in verschillende contexten zoals Galerie Lumen Travo, de Apple, Inter Art Center and Konstepidemin. Zij is ook kunstdocent aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten.

Het werk is open voor publiek van woensdag 10 tot en met zondag 14 juli van 13.00-16.00, met een finissage  op zondag 14 juli om 15.00 uur.

Bron: Summer of Arts / Foto: Jan Adriaans

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services