Het kloppend hart van Waterland
Live

Expositie Cecilia Bengtsson in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Vrijdag 06 oktober 2023 08:57

Expositie Cecilia Bengtsson in toren Grote Kerk

Foto: Jan Adriaans

Van donderdag 12 oktober tot en met zaterdag 21 oktober is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam het werk te zien van Cecilia Bengtsson. De expositie is te bezoeken van 12.00 -17.00 uur (zondag en maandag gesloten). Toegang is gratis.

Voor de Toren van de Grote Kerk in Monnickendam heeft de Zweeds-Nederlandse kunstenaar Cecilia Bengtsson een nieuwe geluid en beelden-installatie gemaakt over water en het oppervlak van water, de actie van vallen en de sfeer die daarbij hoort. Met gebruik van stem vertelt ze een verhaal wat de toeschouwer de kans biedt om de installatie tot leven te laten komen. Waardoor de objecten, die verspreid zijn in de ruimte, opeens een grotere betekenis krijgen.

Met een achtergrond in klassieke muziek heeft Cecilia Bengtsson gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en een Master Artistic Research gedaan bij de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag. Bengtsson onderzoekt in haar werk interlichamelijke relaties, de actie van het vallen en loslaten, met focus op geluid en horen. Zij heeft geƫxposeerd en events gecreƫerd in verschillende contexten zoals Galerie Lumen Travo, LAB 111 en Inter Art Center. Zij is een betrokken kunstdocent aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en schrijver van teksten.

Deze expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie Summer of Arts die van mei tot en met oktober wordt gehouden in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services