Het kloppend hart van Waterland
Live

Evert Stel komt met prachtig boek over 12,5 jaar Stichting Vaarwens

Gepubliceerd: Woensdag 10 juli 2019 16:14

Evert Stel komt met prachtig boek over 12,5 jaar Stichting Vaarwens

Foto: Evert Stel

Bij iedere boekhandel is nu het boek verkrijgbaar van Evert Stel, die samen met zijn vrouw Inge de Graaf de drijvende kracht is achter Stichting Vaarwens, met de titel "Als zoenen water waren... zou ik jullie de zee geven!". De opbrengst van het boek komt volledig ten goede aan Stichting Vaarwens.

Evert schreef al vier hilarische watersportboeken vol avonturen, anekdotes en veel humor, gelardeerd met een vleugje zelfspot. Maar "Als zoenen water waren... zou ik jullie de zee geven!" is een quote van een terminaal zieke vaargast die een dag meevoer op de Meander. Evert en Inge nemen immers sinds 2007 mensen die zijn uitbehandeld een volledig verzorgde dag mee aan boord van hun varend woonschip, dat ze helemaal hebben aangepast voor brancards en rolstoelen.

Na 12 ½ jaar lang met ernstig zieke mensen een dag lang het water op te zijn geweest, heeft hij een enorm archief aangelegd van bijzonder leuke gebeurtenissen maar vaak ook emotionele voorvallen, die tijdens deze vaardagen de revue passeren. In dit 208 pagina's dikke boek, aangevuld met prachtig fotomateriaal, vertelt hij met zijn welbekende ontwapenende schrijfstijl over "vaarwens achter de schermen', waarbij voor de lezer een doos tissues vaak onontbeerlijk is, soms voor de emoties, maar vaker voor de tranen van het lachen, ontstaan door de hilarisch omschreven anekdotes over de belevenissen tijdens het ontstaan en de groei van Vaarwens…


Meer informatie over Evert Stel en de door hem geschreven boeken: http://www.lanasta.eu/auteurs/40/evert-stel/

 

Met de aankoop steunt u Stichting Vaarwens.

De tekst in de omslag:

Gedreven door water

Dit is een boek over zingeving in het leven. Het is ontstaan doordat wij (Inge en ik) beiden een mooi, vol, maar tumultueus leven leidden, waarin – door samenlopen van omstandigheden - een plotselinge rigoureuze kentering plaatsvond. We kwamen in rustiger vaarwater en gingen een poging doen meer te doen met minder, maar na enige tijd misten we nog steeds iets, zingeving dus! Die zingeving werd ingevuld doordat we ons na jaren ploeteren en strijden in de fortuinlijke positie bevonden om - gedreven door water - het aangename met het nuttige te kunnen verenigen.

Dit is een boek over een stoer werkschip dat een ziel kreeg, aangevuld met een bijzondere missie. Het is het verhaal van een hardwerkende Loodsboot, die ook door samenloop van omstandigheden, van de ene dag op de andere tot schroot werd verklaart, maar werd gered door twee mensen die -gedreven door water - zingeving in het leven zochten. Ze mocht hier deel van uit maken, kreeg een nieuwe toekomst en kwam ook in rustiger vaarwater.

Dit is een boek over groei en transformatie, over aanpassen en aanpassingen, over creativiteit en flexibiliteit, over een stichting die groeit, over een schip dat twee keren een transformatie ondergaat van werkschip tot woonschip en van woonschip naar wensschip, over haar bewoners die hun leven moesten aanpassen, creatief moesten zijn en voor ieder struikelblok een oplossing bedenken.

Dit is een boek over geloof, hoop en liefde, dat beschrijft dat wij mensen in staat zijn, om met de kracht van onze Schepper, in oorsprong één simpele gedachte te kunnen laten uitgroeien tot het ontstaan van prachtige dingen. Zo ook Stichting Vaarwens, waarin we samen met vele vrijwilligers, die - ook gedreven door water - hun zingeving kunnen vinden en zich belangeloos aansluiten om het charismatische doel met hart en ziel te ondersteunen. Samen delen we de rijkdom van het vermogen om te kunnen geven aan hen, die zelf niets meer te geven hebben.

Dit is een boek vol verhalen van mensen in hun laatste levensdagen met nog één wens, een keertje samen met hun naasten in een klein intiem gezelschap varen, vergeten, delen, genieten en nog één keer het leven vieren op een schip, varend over de het weidse water. Een boek waar humor en emoties samengaan en meer dan eens naadloos in elkaar over kunnen lopen, dit alles gedreven door water! We hebben ook mogen ervaren dat een Vaarwens vaak geen luxe is, maar eerder noodzaak!

Dit is een boek met een terugblik op twaalf en een half jaar vaarwensen. Vaarwens is in die tijd voor Inge en mij een manier van leven geworden. Het is een heel ongewoon leven, een vol leven, een rijk leven, dat is gedreven door water. De titel van het boek komt uit een quote van Addy, een dankbare vaargast in zijn laatste dagen! Zijn verslag is verderop te lezen en daarna weet u meteen waarom het boek deze titel kreeg…

Veel leesplezier.

Evert,Alias ‘Auteur Vaarwens’.

 

Bron: Stichting Vaarwens

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services