Het kloppend hart van Waterland
Live

Engelse Holy Trinity Choir geeft gratis concert in Grote Kerk Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 19 juli 2018 11:23

Engelse Holy Trinity Choir geeft gratis concert in Grote Kerk Monnickendam

Foto: Grote Kerk Monnickendam

Op woensdag 25 juli zal het Engelse Holy Trinity Church Choir om 20.00 uur in de Grote Kerk van Monnickendam optreden.

Dit bijzondere kerkkoor uit Stratford-upon-Avon komt voor een korte tournee naar Nederland om in 4 verschillende kerken op te treden.Op woensdag 25 juli 2018 om 20.00 uur treedt het koor van de Holy Trinity Church van Stratford-upon-Avon op in de Grote Kerk van Monnickendam. Ons prachtige orgel, bespeeld door Charles Matthews, zal het koor begeleiden. Er wordt een gevarieerd programma ten gehore gebracht met juweeltjes uit de Engelse koortraditie.
Programma:
- Dyson Magnificat and Nunc dimittis in D major
- Harris Faire is the Heaven
- Britten Rejoice in the Lamb Op. 30
- Tippett Five Negro Spirituals
- Elgar Give unto the Lord
- Folk songs

Holy Trinity Church is bekend, niet alleen vanwege dit uitmuntende koor, maar ook is Stratford wereldwijd bekend als geboorteplaats en plaats van overlijden van William Shakespeare. Het huidige gebouw dateert uit 1210 en is gebouwd op de plaats van een Saksisch klooster. Het is het oudste gebouw van Stratford en het is opvallend gelegen aan de oever van de Avon. Lange tijd was het de meest bezochte parochiekerk van Engeland.

Het koor bestaat uit ca. 50 jongeren en volwassenen en speelt al vanaf de 15e eeuw een belangrijke rol in de diensten van de Holy Trinity Church. De zangers staan onder leiding van Benedict Wilson en de organist is Charles Matthews.

Het belooft een bijzondere avond te worden, dus kom luisteren en genieten! Toegang is gratis met een collecte aan de uitgang.

Voor meer informatie: www.grotekerkmonnickendam.nl

Bron: Grote Kerk Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services