Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste Pinksterdag weer een geslaagde Ronde van Ilpendam

Gepubliceerd: Woensdag 08 juni 2022 11:42

Eerste Pinksterdag weer een geslaagde Ronde van Ilpendam

Foto: Omroep PIM

Na twee jaar gedwongen afwezigheid kon dan eindelijk de 10de editie van de Ronde van Ilpendam van start gaan. Pinksteren is voor de meeste mensen een lekker lang weekend om met familie en vrienden leuke dingen te doen, maar ruim 400 deelnemers aan de Ronde van Ilpendam dachten daar anders over.

Door de slechte weersverwachting kwam de aanmelding langzaam op gang, maar aangetrokken door het zonnetje, de betere vooruitzichten of misschien door de al van ver hoorbare muziek op het kermisplein werd het al snel drukker. In de loop van de ochtend meldden zich honderden fietsers, wandelaars en hardlopers bij de inschrijfposten om daarna deel te nemen aan een van de uitgezette tochten. Er was voor elk wat wils.

De (race)fietsers konden kiezen uit 30 / 50 / 80 / 100 km. Voor de wandelaars of hardlopers waren er routes uitgezet van 7,5 / 10 / 15 km en de halve marathon. Men kon kiezen voor de puzzelfietstocht van 20,5 km, 50 km skeeleren of de 1/8 triatlon, en voor de kinderen was er een kinderloop van 2,5 km. Hoe heerlijk is het om in ons prachtige Waterland een sportieve uitdaging aan te gaan.

Het leukste aan deze Ronde van Ilpendam is dat meedoen belangrijker is dan winnen. Samen nog even een kopje koffie drinken, het laatste nieuws bespreken of zomaar een kletspraatje, iedereen genoot van het zonnetje en van elkaar. Jong en oud door elkaar hoe gemakkelijk kan het zijn.

Sommige deelnemers kwamen pas op het allerlaatste moment bij de start. Bijvoorbeeld de deelnemer die vijf minuten voor de start van de triatlon aankwam, zich snel omkleedde en op het startschot in het water was en er vervolgens als een volleerd zwemkampioen vandoor ging met een, in onze ogen, geweldige borstcrawl.

Op het kermisplein was gelegenheid om iets te eten en te drinken. Voor de kinderen was er een springkussen en de deelnemers konden zich na afloop of voorafgaand aan de sportieve prestatie laten masseren. Kortom, het was een geslaagde dag in Ilpendam. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services