Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste paal voor appartementencomplex op Regenbooglocatie in Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 08 december 2022 11:00

Eerste paal voor appartementencomplex op Regenbooglocatie in Monnickendam

Wethouder Wonen Ton van Nieuwkerk heeft vandaag de symbolische eerste paal geslagen van het project ‘de Regenboog’. Hij gaf hiermee het startsignaal voor dit project aan de Bernhardlaan in Monnickendam. De gemeente Waterland en ontwikkelaar DKVG B.V. zijn verheugd over deze mijlpaal. De realisatie van het appartementencomplex komt hiermee een stap dichterbij.

Huurappartementen in de sociale en vrije sector
Dit appartementencomplex bestaat uit 41 huurappartementen, waarvan 16 in de sociale sector en 25 in de vrije sector. De 12 sociale en 4 sociale plus huurwoningen worden door Wooncompagnie aangeboden. De helft van de sociale huurwoningen is bestemd voor jongeren (<26) en senioren (65+). Voor alle huurwoningen geldt dat inwoners uit Waterland voorrang krijgen. Naar verwachting zijn in 2024 alle appartementen gereed.

Samenwerking gemeente Waterland en DKVG B.V.
De eerste stappen voor de ontwikkeling van dit project zijn al in 2017 en 2018 gezet met BBM Vastgoedontwikkeling B.V. Daarna heeft DKVG B.V. de ontwikkeling van dit project op zich genomen. DKVG B.V. is een Rotterdamse projectontwikkelaar met jarenlange ervaring in de realisatie van woningbouwprojecten.

Wethouder Ton van Nieuwkerk: “Ik ben blij dat deze nieuwe partij in het project is gestapt en dat deze ‘lege plek’ aan de Bernhardlaan in Monnickendam na jaren van wederzijdse inspanningen een mooie invulling krijgt. De nieuwe appartementen, zeker de 16 appartementen in de sociale sector, zijn een welkome aanvulling op het woningaanbod”.

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services