Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste jongerenbijeenkomst in De Bolder

Gepubliceerd: Donderdag 04 november 2021 18:51

Eerste jongerenbijeenkomst in De Bolder

Foto: Omroep PIM

Twee Waterlandse jongeren kregen het idee, met de naderende gemeenteraadsverkiezingen in hun achterhoofd, om een avond voor jongeren te organiseren. Sijmen Steege en Jelmer Stolk, beide politiek actief, zijn de organisatoren van deze avond.

Zij kregen dit idee omdat zij ervaren dat politiek meestal door ouderen wordt bedreven. Zij vertelden voor de camera van PIM dat ze elkaar al een geruime tijd kenden, maar van elkaar niet wisten dat ze allebei interesse hadden in politiek. Per toeval kwam dat naar boven en hierna ontstond al snel het idee om jongerenbijeenkomsten te gaan organiseren. Natuurlijk omdat ze zelf jong zijn, maar ook om de jongeren een stem te geven.

Chips en frisdrank stond geserveerd op de tafels en de stoelen werden in een kring opgesteld. Deze eerste avond was voor scholieren georganiseerd. Snel zal er een avond volgen voor voor iets oudere jongeren en/of studenten. Aan het enthousiasme van Sijmen en Jelmer ligt het niet. 

De scholieren druppelen langzaam binnen. Zo vertelde een scholier dat hij aanwezig was omdat hij een skatebaan mist in Monnickendam. Wij van PIM zijn erg nieuwsgierig naar de opbrengst van de avond en houden u op de hoogte hiervan.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services