Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste exemplaar “Broek en Waterland” overhandigd aan wethouder Astrid van den Weijenberg

Gepubliceerd: Zondag 24 november 2019 12:47

Eerste exemplaar “Broek en Waterland” overhandigd aan wethouder Astrid van den Weijenberg

De langverwachte publicatie van het boek “Broek en Waterland” is zaterdag 16 november in Broek in Waterland beschikbaar gekomen. Het eerste exemplaar werd daar overhandigd aan wethouder Astrid van de Weijenberg.

Het Waterlands Archief, een samenwerking van een aantal gemeenten, heeft het initiatief genomen deze publicatie mogelijk te maken. Vijf gerenommeerde historici (Corrie Boschma – Aarnoudse, Fenna Brouwer, Jaap Haag, Diederik Aten en Joost Cox), hebben aan het boek gewerkt en de eindredactie is gedaan door Loek Zoon.

Het betreft een boeiende geschiedenis van het dorp Broek in Waterland in de periode 1282 – 1811. En dan met name over de samenhang tussen stad en de dorpen op het platteland. Zeker voor alle mensen die de Waterlandse geschiedenis beter willen leren kennen is dit boek een prachtige manier om je kennis te vergroten. En het boek is ook nog eens rijk geïllustreerd.

Het boek beslaat niet alleen ruim 5 eeuwen lokale geschiedenis, het bestrijkt ook verschillende thema’s. Economische ontwikkeling, verschillende oorlogen, rivaliteit tussen Amsterdam en het platteland, en het droogleggen van een aantal kleine meren in ons gebied: de Belmermeer, de Broekermeer en de Buikslotermeer.

Na de successen met de drooglegging van de Beemster en de Purmer (begin 17e eeuw) was er behoefte aan meer land.

Het boek is een mooie manier om de lokale geschiedenis te ontsluiten zonder de moeilijker toegankelijke archieven te hoeven raadplegen. Wethouder Astrid van de Weijenberg nam het eerste exemplaar in ontvangst met een mooie toespraak.

Omroep PIM maakte een uitgebreid verslag van de presentatie van het boek "Broek en Waterland". Deze zenden wij de gehele week uit om 16.00 en 21.00 uur.

Meer informatie over het boek vindt u bij Uitgeverij Verloren: www.verloren.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services