Het kloppend hart van Waterland
Live

Eerste editie Waterlands Weekblad valt in heel Waterland op de mat

Gepubliceerd: Vrijdag 12 januari 2018 18:40

Eerste editie Waterlands Weekblad valt in heel Waterland op de mat

Foto: Omroep PIM

In geheel Waterland is deze week de allereerste editie van het Waterlands Weekblad op de deurmat gevallen. Omroep PIM was erbij toen het eerste exemplaar van de drukpers rolde.

Mieke van Londen, oprichtster van Waterlands Weekblad, heeft haar sporen verdiend in de bladenmarkt. Ze werkte vele jaren voor Hearst, een uitgeverij van vele topbladen. Zij hield zich daar als brand manager bezig met het blad Esquire en Men's Health. En nu is zij dus zelf uitgever van het Waterlands Weekblad. Mieke: "Toen Riet ons vertelde dat ze per 1 januari toch echt ging stoppen met Prettig Weekend om van haar pensioen te gaan genieten, kon ik niet anders dan 'in het gat duiken'." En dat deed Mieke dan ook met volle overtuiging.

In zeer korte tijd verzamelde ze een aantal enthousiaste mensen om zich heen die haar hielpen om Waterland zo snel mogelijk weer te kunnen verblijden met een wekelijkse editie van het lokale streekblad.
Iris Kuethe, die als tekstschrijver bijna 6 jaar betrokken was bij Prettig Weekend, is door Mieke gevraagd als hoofdredacteur van het Waterlands Weekblad.

De vormgeving van het blad werd aangepast, en de samenwerking werd gezocht (en gevonden) met onder andere Stichting Promotie Waterland, de Archeologische Werkgroep Waterlanden, en een aantal vaste columnisten. Zo is er bijvoorbeeld elke week een column van de gemeente Waterland, Ate Vegter en Gerard Meij.

Ook omroep PIM heeft zijn eigen pagina in het Waterlands Weekblad. Daar vindt u niet alleen waar u PIM kunt vinden, maar ook elke week de programmering van PIM, welke items u kunt verwachten in het Waterlands Videonieuws, en deze week vindt u er bijvoorbeeld ook de winnaars van het PIM Kijkersonderzoek.

Het Waterlands Weekblad wordt elke week gedrukt in Diemen. Omroep PIM ging mee met Mieke en Iris toen zij naar Diemen gingen om daar te zien hoe het allereerste exemplaar van de drukpers rolde. Een mooi moment.

Namens alle vrijwilligers van Omroep PIM willen wij het Waterlands Weekblad heel veel succes toewensen. We verheugen ons heel erg op de samenwerking...

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services