Het kloppend hart van Waterland
Live

Een warm welkom voor Sinterklaas op Marken

Gepubliceerd: Zondag 20 november 2022 16:08

Een warm welkom voor Sinterklaas op Marken

Foto: Omroep PIM

De stoomboot van Sinterklaas kwam zaterdagmiddag de haven van Marken binnen varen. Met de ‘Spanje’ en twee reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) arriveerde de Sint en heel veel Pieten op Marken. Organisatie was (wederom) in handen van de Marker Evenementen Stichting (MES).

De ‘Spanje’ werd door de reddingboten van de KNRM met de juiste koers de haven van Marken binnengeloodst. Op de kade werd de Goedheiligman van harte welkom geheten door burgemeester Marian van der Weele en presentator André. Door de vele kinderen werden een aantal Sinterklaas liedjes gezongen onder begeleiding van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana' onder leiding van Trijntje Visser. 'Juliana' had overigens tien jeugdleden die voor de eerste keer met een buitenoptreden mee deden. 

Na de welkomstwoorden kreeg de Sint vervolgens de sleutels van Marken overhandigd van de burgemeester. Hierna wachtte de Sint en de hoofdpiet een verrassing: ze werden (wederom) met een paardenrijtuig, achter een tractor, vervoerd naar dorpshuis Het Trefpunt. De tractor werd bestuurd door Pieter Jan van de MES. Onderweg zwaaide de Sint naar alle kinderen welke aan beide kanten van de weg stonden opgesteld. Via de Buurten, Buurterstraat, Kerkbuurt en Kerkplein arriveerde het gevolg bij dorpshuis Het Trefpunt. 

In het dorpshuis werden de hoogste en laagste groepen gescheiden van elkaar, waarbij de Sint de ene groep kinderen toesprak en de andere kinderen zich konden uitleven op een hindernisbaan springkussen. Vervolgens werden de rollen omgedraaid. 

Omstreeks 18.00 uur kwam een einde aan het feest in het dorpshuis en verliet de Sint en z’n Pieten het dorpshuis, maar de kinderen hoefden nog niet naar huis. Voor hen was een kinderdisco georganiseerd, waar de vele kinderen heel veel plezier aan hebben beleefd.

Tekst: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services