Het kloppend hart van Waterland
Live

Een nieuwe stichting: Wegwijzer bij kanker

Gepubliceerd: Zondag 14 augustus 2022 19:00

Een nieuwe stichting: Wegwijzer bij kanker

Foto: Omroep PIM

Op 14 september a.s. is de officiële start van een nieuwe stichting: Wegwijzer bij kanker voor de regio Zaanstreek-Waterland. Omroep PIM ging alvast op pad om meer te weten te komen over dit initiatief en spraken met de directeur, Michel Daenen.

Michel is zelf ervaringsdeskundige en weet hoe het is de diagnose kanker te krijgen, de behandelingen te ondergaan en de nasleep ervan te voelen. Hij was voorheen projectmanager en is gevraagd bij deze stichting te komen werken.

De stichting is voor zowel kankerpatiënten, hun familieleden en naasten en ook voor zorgmedewerkers die met kankerpatiënten te maken hebben. Het doel is dat zodra je weet dat je kanker hebt, dat je dan via Wegwijzer bij kanker (zelfstandig) terecht kunt bij allerlei hulpverlenende instanties die je kunnen ondersteunen tijdens en na je ziekte. Er is heel veel hulp en informatie beschikbaar, maar je moet maar de weg erheen weten. En vaak weet je niet eens waar je precies behoefte aan hebt, totdat je hoort over alle mogelijkheden. Voor huisartsen wordt het ook gemakkelijker, zij kunnen patiënten meteen over deze stichting op de hoogte brengen.


Bij Wegwijzer bij kanker werken opgeleide vrijwilligers die via persoonlijk contact je op weg helpen. Je krijgt dus een echt mens aan de telefoon, geen bot.

Startsein op 14 september
In het Zaantheater is een mooi programma opgetuigd, tussen 16.00 en 18.00 uur met erna een netwerkborrel. Het wordt een informatief en luchtig programma. Iedereen die meer wil weten over Wegwijzer bij kanker is van harte welkom. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.wegwijzerbijkanker.nl.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services