Het kloppend hart van Waterland
Live

Een kijkje achter de schermen bij KerkTV van Omroep PIM

Gepubliceerd: Zaterdag 28 april 2018 08:30

Een kijkje achter de schermen bij KerkTV van Omroep PIM

Foto: Omroep PIM

KerkTV is een van de wekelijks terugkomende live-uitzendingen bij Omroep PIM. Maar hoe komt zo’n uitzending tot stand? Wie zijn de mensen die dat mogelijk maken? Omroep PIM ging op bezoek bij Nico Oussoren van de Protestantse Gemeente in Monnickendam en nam met hem een kijkje achter de schermen.

Nico is een van de vrijwilligers van KerkTV. In zowel de Gereformeerde kerk als de Grote kerk hangt een eigen camerasysteem. Het camerasysteem is verbonden met een regieruimte in de kerk. Vanuit deze regieruimte bedienen 2 vrijwilligers van de kerk de camera’s en kiezen ze leuke beelden voor de uitzending.

De uitzending komt tot stand door een signaal dat beide kerken via internet naar Omroep PIM sturen. Dit signaal wordt door Hans Combee van Omroep PIM opgepakt en Hans kan kiezen of wij onze kabelkrant uitzenden of dat we kiezen voor een live-verbinding met 1 van de 2 kerken.

Voor aanvang van de dienst in de kerk zetten de vrijwilligers de microfoons klaar en krijgt de dominee zijn eigen microfoon aangemeten. Daarna worden de camera’s getest en heeft de kerk contact met Hans Combee van Omroep PIM. Vlak voor aanvang van de dienst schakelt Hans over van de kabelkrant naar de kerk. En zo kunt u elke zondag om 10:00 uur naar KerkTV kijken.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services