Het kloppend hart van Waterland
Live

Een inkijk in voormalig gemeentehuis Waterland

Gepubliceerd: Zaterdag 23 oktober 2021 12:52

Een inkijk in voormalig gemeentehuis Waterland

Foto: Omroep PIM

Op Noordeinde 5 te Monnickendam kwamen jarenlang het gemeentebestuur en burgemeester over de vloer. PIM kreeg een rondleiding door het karakteristieke pand van Hans Nijman.

Achter de grote toegangsdeur kom je direct in een prachtige gang met aan het plafond prachtige ornamenten. Binnen in de werkkamer van de burgemeester troffen we Hans Nijman. Hij nam ons mee in de geschiedenis van het pand. Wist je dat er voor het ontdekken van originele kleuren van een historisch pand een professionele krabber, zoals Hans het noemt aan te pas komt?

Vereniging Hendrick de Keijzer beheert menig historisch pand in het land. Ook dit pand wordt door hen beheerd en onderhouden. Zij zorgden voor het herstel van de originele kleuren in de raadzaal. Het meest bijzondere van de raadszaal is het goudleerbehang. Het is nog helemaal in tact en ook voor die tijd een heel bijzondere print. Op de tweede etage van het voormalig gemeentehuis is ook nog een archiefkast  te vinden waar in de kast de jaartallen staan en die tot ver teruggaan in de tijd. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services