Het kloppend hart van Waterland
Live

Een goed gesprek met Rob Cerneus Jr.

Gepubliceerd: Dinsdag 26 oktober 2021 16:22

Een goed gesprek met Rob Cerneus Jr.

Een Goed Gesprek is een programma van Omroep PIM waarin Rohald Terbijhe gewone mensen met een bijzonder verhaal ontmoet. Niet om wat ze doen, maar om wie ze zijn! In deze derde aflevering heeft Rohald een goed gesprek met Rob Cerneus jr.

Zeg je Rob Cerneus Junior dan ontkom je niet aan Senior. Dit interview is opgenomen in maart afgelopen jaar, nog geen 2 maanden na het overlijden van Rob Cerneus Senior. Niet voor niks dat hij in dit gesprek veelvuldig aan bod komt en de invloed die Senior op Junior had als vader, maar ook als kunstenaar!

Rob Cerneus Junior, in de voetsporen van zijn vader, kunstenaar en leraar, misschien wel beide tegelijk. Ontwerper die werkt met water, vuur, aarde en lucht.

Senior autodidact, Junior academisch geschoold aan de Hogeschool voor de Kunsten en daar ook leraar geweest. Wat zijn conclusie is, is dat artisticiteit uiteindelijk niet te leren valt.

Het is een inspirerend interview geworden over hoe te denken over kunst als vorm. Is kunst een linkse hobby? Kunst vult niet de maag, maar wel de geest! Kunst scherpt ons verstand en versterkt ons gevoel. Kunst die het dagelijkse stof van de ziel wist (Picasso), over het vertrouwen dat je krijgt, door het hebben van een goede mentor.

Over Ikigai, het volgen en doen van je passie. Over de verantwoordelijkheid van ieder mens om de wereld een stukje beter te maken dan die al was. De toekomst; het stimuleren van een omgeving voor kunstenaars die zich net als Rob Cerneus Senior buiten de gebaande paden begeven, die een talent hebben, autodidactisch, zonder academische achtergrond, daar netwerk en middelen als expositieruimte voor bieden.

Een Goed Gesprek met Rob Cerneus jr. kunt u zondag 31 oktober om 20.00 uur zien bij Omroep PIM. Het zal de week daarna herhaald worden om 13.30 uur en 20.00 uur. Natuurlijk kunt u het ook bekijken op het YouTube- en Facebookkanaal van Omroep PIM.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services