Het kloppend hart van Waterland
Live

Een Dijk van een Quiz: een pubquiz over water en de watersnoodramp

Gepubliceerd: Dinsdag 05 januari 2016 18:27

Waar werd het vee ondergebracht toen de dijken in 1916 doorbraken in Waterland? Hoeveel geld bedroeg de schade op Marken? Maar ook: Hoeveel water heeft een mens nodig per dag, wat is het verschil tussen kraanwater en mineraalwater en welke artiest zong: “Lopen over water”? In het kader van de herdenking van de watersnoodramp in 1916 en het feit dat we volgend jaar vieren dat we honderd jaar droge voeten hebben, wordt in samenwerking met Omroep PIM “Een Dijk van een Quiz” georganiseerd. Een gezellige en leerzame “pubquiz” met vierkeuzevragen over de watersnoodramp en over water in het algemeen.

De quiz wordt gehouden op zondagmiddagen van 14:00 tot 16:00 uur in vier verschillende kernen van Waterland. De voorrondes zijn op 17 januari in café Markerveerhuis in Monnickendam, op 24 januari in het Broekerhuis, op 31 januari in het dorpshuis van Ilpendam en op 7 februari in het Trefpunt op Marken. De vragen zijn afgestemd op de plaats waarin de voorrondes plaatsvinden.

Aan de voorrondes kunnen maximaal tien teams van vier personen meedoen. Je kunt je inschrijven als team. Het winnende team uit de voorrondes gaat door naar de grote finale op 14 februari in het Markerveerhuis. Ook deze vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 uur. Opgeven voor één van de voorrondes kan via deze website: www.dijkvaneenquiz.nl. Hier vind je ook meer informatie over de quiz.

De voorrondes en de finale worden live uitgezonden door Omroep PIM. Omroep PIM heeft speciaal voor deze quiz nieuwe programmatuur aangeschaft waarmee de vierkeuzevragen aangevuld worden met beelden, video’s of geluidsfragmenten.

Naast de kandidaten is toeschouwend publiek ook van harte uitgenodigd. Schrijf je snel in voor één van de voorrondes en maak kans op mooie prijzen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services