Het kloppend hart van Waterland
Live

Dutch Swing College Band op 26 maart in het Mirror Paviljoen

Gepubliceerd: Zondag 13 maart 2022 11:34

Dutch Swing College Band op 26 maart in het Mirror Paviljoen

Foto: Jazz in Monnickendam

Vijf jaar geleden speelde de Dutch Swing College Band in het Mirrorpaviljoen ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum van Jazz in Monnickendam. De Mirror was afgeladen en het was een fantastisch concert! We zijn nu 5 jaar verder, het zou zo maar weer een jubileum kunnen zijn, maar in ieder geval komt de Dutch Swinh College Band weer spelen.

De Dutch Swing College Band viert haar 75-jarig jubileum met een spectaculaire theatertournee 'Ministry of Jazz', een programma waarin de visie van de Dutch Swing College Band op het ontstaan en de ontwikkeling van de traditionele jazzmuziek in Azië, USA en Europa centraal staat.

Hiertoe zijn vier internationale gastsolisten uitgenodigd: trompettist Leroy Jones en slagwerker Adonis Rose uit New Orleans, altsaxofonist Pathorn Srikaranonda uit Thailand en de Japanse klarinettist Eiji Hanaoka. Deze musici behoren tot de belangrijkste vertolkers van de Classic Jazz in hun regio. Als belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese Classic Jazz wil de Dutch Swing College Band met Ministry of Jazz de verschillen in interpretatie van Classic Jazz laten horen en blikt hiermee zowel terug op haar roemrijke 77-jarige geschiedenis als vooruit. Het is een ode aan het enorme oeuvre en de ontwikkeling van de Europese Classic Jazz.

Voorafgaand aan het concert houdt Menno Daams een inleiding. De presentatie van de avond is in handen van jazzkenner Koen Schouten. Een avond om niet te missen!

Wanneer: zaterdag 26 maart, aanvang 20:15 uur
Waar: Mirror Paviljoen, Waterlandse Zeedijk 1, 1141 LC Monnickendam

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het NORMA Fonds. Meer informatie vindt u via de Nationale Theaterkassa  op www.ntk.nl of 0900-9203.

Bron: Jazz at the Mirror

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services