Het kloppend hart van Waterland
Live

Drukbezochte inloopavond onderdoorgang Broek in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 22 november 2017 22:02

Drukbezochte inloopavond onderdoorgang Broek in Waterland

Foto: Omroep PIM

Dinsdag 21 november was er alweer de derde inloopavond over de onderdoorgang door Broek. Na twee eerdere bijeenkomsten in andere gemeenten was nu de beurt aan Broek in Waterland waar het allemaal moet gaan gebeuren.

Veel Broekers waren afgekomen op een zeer interessante en goede bijeenkomst in de kerk. De aanwezigen kregen veel informatie van vele vrijwilligers. Tevens waren vele bestuurders van gemeente en provincie aanwezig. In de reportage is een interview te zien met mevrouw Post, gedeputeerde namens de provincie die het proces begeleidt.

Tijdens deze avond kregen de inwoners van Broek en in de regio informatie over de varianten voor een (onder)doorgang in Broek in Waterland. De mensen kregen inzicht in hoe de 4 ondergrondse en 1 bovengrondse variant scoren op bereikbaarheid, ruimtelijke kwaliteit, leefbaarheid (fijnstof, geluid), veiligheid, de kosten en risico’s.

Naast de bovengrondse variant zijn er twee varianten met 2 banen en twee varianten met 4 banen. Waarbij de snelheid verschilt tussen 50km en 80km afhankelijk van de aanpak.

Uiteindelijk zal de provincie volgend jaar in de zomer gaan besluiten en dat wordt nog heel spannend. De besluitvorming is afhankelijk van de baten die het Broek en de omgeving moet brengen en daar wordt nog het nodige werk voor verricht om dit goed inzichtelijk te maken. Indien wordt besloten dat er gebouwd gaat worden dan zal afhankelijk van de gekozen variant Broek in Waterland voor meerdere jaren een bouwput zijn.

Het is uniek dat zo’n kleine gemeente zo meedenkt in het besluitvormingsproces. Dit is in deze vorm niet voorgekomen in de provincie Noord Holland. Mogelijk krijgt dit navolging in andere gemeenten, want de bestuurders nemen dit zeer serieus. Wordt vervolgd.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services