Het kloppend hart van Waterland
Live

Droge voeten in Waterland: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Gepubliceerd: Maandag 08 juni 2015 09:07

In een serie items die PIM maakt met het onderwerp 'droge voeten in Waterland', spraken we in Katwoude met Hester Faber, omgevingsmanager van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Een hot item in onze omgeving zijn de plannen rondom de dijkversterking tussen Amsterdam en Hoorn. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het Hoogheemraadschap opdracht gegeven met plannen te komen. Het Hoogheemraadschap is druk in overleg met belanghebbenden om tot een goed plan te komen. De dijk is hiervoor in secties verdeeld en per sectie wordt naar een oplossing gezocht, waarbij allerlei opties onderzocht en doorgerekend worden. We spraken op de dijk van Katwoude met Hester Faber, omgevingsmanager van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over de huidige status van dit enorme project.

Dit is een deel van een serie items die we maken met het onderwerp 'droge voeten in Waterland', zoals over het herdenkingsjaar in 2016 waar het 100 jaar geleden is dat de dijken doorbraken. Dit leidde tot een enorme overstroming tussen Amsterdam en Hoorn. Ook de plannen voor de versterking van de dijken in dit gebied wordt in deze sessies onder de loep genomen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services