Het kloppend hart van Waterland
Live

Drie jaar na MH17: Eerbetoon aan Cor en Neeltje met documentaire

Gepubliceerd: Maandag 17 juli 2017 17:03

Drie jaar na MH17: Eerbetoon aan Cor en Neeltje met documentaire

Foto: RTVNH

Door de ramp met vlucht MH17, vandaag drie jaar gelden, kwamen Cor Pan en Neeltje Tol uit Volendam om het leven. Uit eerbetoon voor Cor en Neel besloot de band Vast Countenance samen met Eddy Veerman een documentaire te maken. Omroep PIM zendt deze documentaire de hele week uit.

Cor was de vaste drummer van Vast Countenance. De zanger en gitarist van de band heeft de documentaire al gezien en denkt dat het een emotionele avond wordt. "Als je zijn stem weer hoort in een nummer, dat blijft raar."

Drie jaar geleden begon de Volendamse band met het opnemen van een cd. Daar kwam door de ramp abrupt een einde aan. Als eerbetoon voor Cor en zijn vriendin Neeltje besloot de band toch de draad weer op te pakken. Vriend van Cor en documentairemaker Eddy Veerman maakte er een een documentaire over.

"Het is mooi dat we veel momenten van Cor en Neel die nooit getoond zijn samen met de muziek kunnen brengen in een document dat eeuwigheidswaarde heeft", aldus Veerman.

Omroep PIM zendt de documentaire van dinsdag 18 juli tot en met zondag 23 juli elke dag uit om 19.00 uur. U kunt de documentaire bekijken via kanaal 44 van Ziggo en 1442 van KPN, TELFORT en XS4ALL. De documentaire is ook te volgen via onze live-stream op www.omroep-pim.nl.

Bron: RTVNH

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services