Het kloppend hart van Waterland
Live

Dominee Huib Klink opent nieuwe tentoonstelling Marker Museum

Gepubliceerd: Donderdag 31 maart 2022 10:48

Dominee Huib Klink opent nieuwe tentoonstelling Marker Museum

‘Alledaags Leven’ is het thema van de nieuwe tentoonstelling in het Marker Museum, die afgelopen zaterdag officieel werd geopend door dominee Huib Klink. In bijzijn van het bestuur van de ‘Vereniging Historisch Eiland Marken’, genodigden en de vele vrijwilligers die de vereniging rijk is. Het Marker Museum kijkt met deze tentoonstelling terug op het gewone of alledaagse leven op Marken door de jaren heen.

Een tentoonstelling over het dagelijks reilen en zeilen op het voormalige Eiland Marken. Kinderspel, huiselijke bezigheden en de zorg voor het bestaan.

De middag werd in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt geopend door Cor Visser, voorzitter van het Marker Museum. Hij heette iedereen welkom en bedankte iedereen die had meegewerkt aan de realisatie van ‘Alledaags Leven’. Na voorzitter Visser gaf Neeltje van Altena uitleg bij een gemaakte replica van een bruidegomskostuum van Paulette Hoppenbrouwer. Hierop volgde orgelspel van Dirk Kes, dat eindigde met het ‘Marker Volkslied’. Na de muzikale onderbreking bracht Margreet Beemsterboer een presentatie over een twaalf meter lange rol met alle mogelijke handwerken van Marken, mede gemaakt door haar en Marcella van Oost. Daarna was het de beurt aan ‘onze’ dominee Huib Klink, gekleed in Marker klederdracht. Hij memoreerde dat hij na bijna drie jaar op Marken bepaalde gebruiken ‘eigen’ had gemaakt. Na de mooie woorden van de dominee was tijd voor een ‘natje & droogje’.

Na de sprekers en het ‘natje & droogje’ was het moment voor de daadwerkelijk officiële opening van de nieuwe tentoonstelling aangebroken. Voor het museum aan de Kerkbuurt werd door dominee Klink een lint doorgeknipt en werd de tentoonstelling officieel voor geopend verklaard en konden alle aanwezigen de nieuwe tentoonstelling in het museum gaan bekijken.

Het Marker Museum is gevestigd op Kerkbuurt 44-47 te Marken. Het museum is dagelijks geopend tot en met 31 oktober. Openingstijden t/m september van 10.00 uur tot 17.00 uur, in oktober van 11.00 uur tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Tekst en foto's: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services