Het kloppend hart van Waterland
Live

Dodenherdenking LIVE bij PIM te volgen

Gepubliceerd: Woensdag 04 mei 2022 10:06

Dodenherdenking LIVE bij PIM te volgen

Foto: Omroep PIM

Op 4 mei zal op verschillende plekken in Waterland worden stilgestaan bij de omgekomen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Omroep PIM zendt de herdenkingsdienst in de Grote Kerk aan de Zarken vanaf 19:00 uur live uit! Na de dienst zal de plechtigheid buiten voortgezet worden bij het herdenkings- monument aan De Zarken.

Vanaf 18.30 uur is de kerk geopend. Muziekvereniging Olympia zal vanaf 18.45 uur muziek verzorgen en de herdenkingsdienst begint om 19.00 uur. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in de Grote Kerk.

Na afloop van de herdenkingsdienst zal om 20.00 uur twee minuten stilte worden gehouden bij het monument in het Zarkenplantsoen. Voor diegene die een bloemstuk of bloemen willen leggen bij het herdenkingsmonument of het propellermonument tijdens de plechtigheid, kunnen deze vanaf 18.30 uur in de Grote Kerk onderbrengen. Het 4-mei comité Monnickendam doet het vriendelijke verzoek om op 4 mei de vlag “half stok” op te hangen tussen 18.00 en 20.30 uur en op 5 mei de vlag de hele dag in top!

In Waterland vinden ook in andere kernen plechtigheden plaats. Hieronder een overzicht:

Broek in Waterland
De herdenkingsdienst vindt plaats in de Broeker Kerk. Deze is geopend om 19.30 uur. Kinderen van de Havenrakkers zullen gedichten voordragen en er zijn andere sprekers. Na de twee minuten stilte zal hier een toespraak zijn, waarna er een kransligging plaatsvindt bij het monument.

Ilpendam
In het Van Oorschot Plantsoen zal om 19.30 uur de herdenking plaatsvinden. Bij slecht weer zal worden uitgeweken naar de Hervormde Kerk.

Marken
Voorafgaand aan de herdenking zal om 18.45 uur de onthulling plaatsvinden van de plaquette Herinneringsplein WO2II bij Dorpshuis Het Trefpunt. Bij beide gedenktekens voor Het Trefpunt zal om 19.15 uur een herdenkingsdienst plaatsvinden met aansluitend een kranslegging.

Overleek
Bij het kruis bij Overleek 12 zal om 19.45 uur een toespraak zijn, met aansluitend een kranslegging.

De Purmer
Om 19.45 uur zal in de Purmerkerk aan de Westerweg 50 een herdenkingsdienst zijn. Aansluitend zal een bloemstuk worden neergelegd bij het monument, waarna er een herdenkingsbijeenkomst plaatsvindt in de kerk waarbij kinderen een gedicht zullen voorlezen.

Watergang
In Watergang is om 19.45 uur een samenkomst bij de begraafplaats in Watergang. 

Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services