Het kloppend hart van Waterland
Live

Dit weekend genieten van een herhaling van de Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juli 2023 08:46

Dit weekend genieten van een herhaling van de Slag op de Zuiderzee

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 15 juli heeft Omroep PIM alle festiviteiten rondom de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee live uitgezonden, waaronder het live verslaan van naspelen van de Slag op de Zuiderzee. Dit weekend kunt u genieten van een herhaling van deze speciale uitzending.

Gedurende de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee heeft Omroep PIM, met een team van zo'n 30 enthousiaste vrijwilligers, meerdere live-uitzendingen verzorgd. De uitzending van zaterdag 15 juli, waarin we ook live verslag deden van het naspelen van de Slag op het Monnickendammer Gat, was daarvan de grootste.

Williejan Buter, technisch bestuurslid van Omroep PIM: "Aan deze uitzendingen gaan maanden van planning aan vooraf. Nu hebben we al best wel wat mooie en uitdagende producties gemaakt, maar voor Omroep PIM was dit de grootste technische uitdaging uit haar geschiedenis. En we mogen dan misschien een van de kleinste omroepen zijn in Nederland, qua daden kunnen we echt hele grootse dingen voor elkaar krijgen. En dus hebben we niet alleen live de Jan Haring zeilrace, maar ook de Slag op de Zuiderzee met maar liefst 10 camera's en twee drones live vanaf het water weten te verslaan."

Patty de Jong, voorzitter van Omroep PIM: "Toen we wisten dat onze ideeën technisch uitvoerbaar bleken hebben we redactionele invulling aan de uitzendingen gegeven. Dat was ook een enorme puzzel. Thomas heeft alles uiteindelijk in draaiboeken gegoten en de juiste mensen op de juiste plek gezet. Maar uiteindelijk staat en valt alles bij onze vrijwilligers. Met telkens een team van zo'n 30 vrijwilligers hebben we de uitzendingen kunnen verzorgen,. Ik ben werkelijk enorm trots op onze vrijwilligers."

Dit weekend kunt u bij PIM kijken naar een herhaling van de live-uitzending van zaterdag 15 juli. Het programma ziet er als volgt uit:
10.30 uur: Interview met Hans Muntjewerff, historisch onderzoeker en publicist, en een verslag van het pallaver in de Grote Kerk
14.00 uur: Compilatie van de 1e dag van de Jan Haringrace
15.00 uur: Interview met Gerard Meij, voorzitter van de Stichting Slag op de Zuiderzee en een interview met Jaap Haag van het Waterlands Archief, gevolgd door het verslag van de Slag op de Zuiderzee
19.00 uur: Interview met Charl Lavell en compilatie Jan en Janneke Haring en Junior Slag op de Zuiderzee
21.00 uur: Interview met Cornelis Dirkszoon en verslag van de berechting Bossu in de Grote Kerk.

 

Verder krijgt Omroep PIM veel vragen binnen of de beelden ergens te bekijken of te downloaden zijn. Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van Omroep PIM: "Van al het beeldmateriaal van de afgelopen weken, dat vele honderden uren is, zullen we een compilatie maken die voor iedereen beschikbaar zal komen. We hopen op begrip dat dit wel enige tijd kan duren, maar we hopen binnenkort met meer informatie hierover te komen."


 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services