Het kloppend hart van Waterland
Live

Dit weekend bij PIM genieten van het Voorjaarsconcert Cantorij Monnickendam

Gepubliceerd: Donderdag 16 juni 2022 18:09

Dit weekend bij PIM genieten van het Voorjaarsconcert Cantorij Monnickendam

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 11 juni voerde de Cantorij Monnickendam samen met Concertkoor GrootNoord uit Amsterdam een programma van de hedendaagse Britse componist Karl Jenkins uit. Dit concert kunt u bij PIM genieten van dit Voorjaarsconcert.

Aanvankelijk was het idee het gehele werk The Armed Man ten gehore te brengen, het stuk dat in première ging aan het begin van dit millennium en was opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo oorlog. Echter, na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne eind februari vonden de dirigent en veel koorleden het toch niet passend om op dit moment die delen uit The Armed Man die (de oproep tot) strijd beschrijven uit te voeren. Als alternatief is ervoor gekozen om de overige delen van The Armed Man samen met delen van het Requiem van Jenkins tot één programma te smeden waarin de vredesoproep duidelijk doorklinkt. Hierbij aansluitend is ook A Ukranian Prayer aan het programma toegevoegd, een prachtig Oekraïens gebed waarbij de Britse componist John Rutter de muziek componeerde, als zijn bijdrage aan verzet tegen de gruwelijke oorlog in Oekraïne. Dit lied zal in het Oekraïens worden gezongen.

Begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest en onder leiding van dirigent Marcel den Dulk werd het een bijzondere middag. Het concert wordt uitgezonden op zaterdag 18 juni om 20.00 uur, en wordt herhaald op zondag 19 juni om 12.00 en 20.00 uur.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services