Het kloppend hart van Waterland
Live

Dit weekend bij PIM genieten van het Senioren Songfestival Waterland 2018

Gepubliceerd: Vrijdag 09 november 2018 17:50

Dit weekend bij PIM genieten van het Senioren Songfestival Waterland 2018

Foto: Ria Houweling

Afgelopen zondag 4 november vond in Verzorgingshuis Swaensborch te Monnickendam voor de 20e keer het Senioren Songfestival plaats. Omroep PIM was erbij en dit weekend kunt u genieten van deze jubileumeditie!

Een enthousiast publiek vulde de zaal tot de laatste plek en de 20 kandidaten werden uitbundig gesteund met warm applaus. Dit jubileumfestival werd gejureerd door de burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, en zij werd gesteund door Gerarda Bloem en Hans Broeren. De presentatie van het Senioren Songfestival was in de vertrouwde handen van Nella Roffelsen. De kandidaten werden begeleid door accordeonisten Rinus Demoitié en Piet Smit en door pianist Rob de Jong.
 
Er werden verschillende liedgenres ten gehore gebracht. Van Ramses Shaffy tot Guus Meeuwis tot het Avé Maria. De 1e kandidaat mw. Wil Gorres begon met een eigengemaakte tekst op het lied van de Luizemoeder waarin Nella Roffelsen en de organisatie bedankt werden voor al die mooie Songfestivaljaren.
 
Terwijl de jury zich na afloop van alle optredens boog over de beoordeling van de kandidaten, trad het koor De Happy Flower Singers en brachten zijn enkele bekende liedjes van The Beatles ten gehoren. Daarna was het spannende moment aangebroken waarop de winnaars bekend gemaakt werden. De burgemeester legde uit welke criteria de jury had gehanteerd en zij maakte de winnaars bekend. De 4e prijs was voor alle deelnemers, want iedereen heeft op zijn of haar eigen wijze enthousiast gezongen. Eeuwige roem was er voor Peter Borman, die 3e werd en voor mevouw Soewi Tuast die 2e werd. De Lex Wiertz wisseltrofee was voor de heer Rob den Hartog uit Zunderdorp die het lied My Way van Frank Sinatra prachtig en zuiver vertolkte. De publieksprijs (een glasobject gemaakt door een cliënt van Philadelphia in het Weeshuishuis) ging naar mevrouw Fenny Meijer-Swart die het lied Laat me niet alleen van Liesbeth List heel gevoelig zong. Het winnende lied werd ten slotte door de heer Rob den Hartog nogmaals heel mooi gezongen.
 
Nella Roffelsen bedankte alle deelnemers, de jury, vrijwilligers en Omroep PIM voor hun inzet. Afsluitend zette zij Hans Broeren in het zonnetje, omdat hij al 20 jaar in de organisatie van het Songfestival zit.
 
De Stichting Uit de Kunst, de Stichting Gecoördineerd Ouderen Werk Monnickendam en Evean Swaensborch kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 20e editie van het Senioren Songfestival Waterland.
 
U kunt het Senioren Songfestival in zijn geheel terugzien bij PIM. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november om 20.00 uur. En op zondag 11 november om 15.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services