Het kloppend hart van Waterland
Live

Dit weekend bij PIM genieten van de komedie Geruchten van toneelvereniging De Brug

Gepubliceerd: Vrijdag 07 december 2018 16:39

Dit weekend bij PIM genieten van de komedie Geruchten van toneelvereniging De Brug

Dit weekend kunt u bij PIM genieten van de door toneelvereniging De Brug gespeelde komedie Geruchten.

Geruchten (Rumours) is een stuk van de onlangs overleden toneelschrijver Neil Simon (1927-26 augustus 2018) geschreven in 1988. Neil Simon werd ook wel de King of Comedy genoemd. En dat was voor De Brug ook wel reden het te spelen. Elke keer een ander genre en voor een ander publiek, vertelde Frans Fontaine, een van de spelers.
 
De Brug heeft de vertaling van Nicolet Steemers een beetje bewerkt en in Waterland gesitueerd. Zo komen er een paar bekende namen voorbij maar, zo wordt benadrukt, die mensen zijn van onbesproken gedrag.
 
Het stuk gaat over een echtpaar dat 10 jaar getrouwd is en een feest geeft. Er komen gasten aan maar er is iets niet pluis met de gastheer. En zijn vrouw noch hun bediening zijn thuis. De gasten ontvangen elkaar, proberen het echte verhaal voor elkaar verborgen te houden. Er volgen geruchten, roddels, schone schijn, leugentjes om bestwil. Wat is er nog waar? Wie weet het nog?
 
Een grappig stuk gespeeld in het Samuel in november. Omroep PIM heeft het opgenomen en zendt het uit op vrijdag 7 en zaterdag 8 december om 20.00 uur. Op zondag 9 december zal het stuk om 16.00 uur worden uitgezonden.

Acteurs: Annemiek Rozenga, Lasse Tielens, Betty Daems, Frans Fontaine, Werncke Husslage, Cathy Ceelie, Jelmer Stolk (invaller Marten Horjus), Marcella Overmeer, Margreet Vlaanderen en Sandra Greuter.
Regie: Talla Dirkzwegen en Merel Broeders.
Geluid: Ton en Erwin Sack.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services