Het kloppend hart van Waterland
Live

Discussieavond met als thema 'Purmerend, de hoofdstad van Waterland!? '

Gepubliceerd: Zondag 03 november 2019 10:31

Discussieavond met als thema 'Purmerend, de hoofdstad van Waterland!? '

Foto: Weeshuis Monnickendam

De Stichting Behoud Waterland (SBW) organiseert op woensdagavond 27 november een WaterlandBeraad over de centrumfunctie van Purmerend. Is Purmerend de hoofdstad van de regio Waterland!?

Op deze avond discussiëren we met elkaar over de centrumfunctie van Purmerend. Vervult de stad een onmisbare rol in het leven van Purmerenders en niet-Purmerenders? Denk aan het vinden van een huis, van prettig kunnen winkelen, lekker uitgaan, maar ook aan voorzieningen op het gebied van zorg en sport. Heeft Purmerend een centrumfunctie in de regio Waterland? Op welke terreinen wel en niet? Is zo’n centrumfunctie wenselijk? En hoe kan die centrumfunctie versterkt worden?

De discussie wordt ingeleid door Sjoerd Soeters. Soeters is architect en stedenbouwkundige en zal ingaan op de aantrekkelijkheid van de Purmerendse binnenstad en hoe deze vergroot kan worden. Soeters is de ontwerper van het succesvolle nieuwe stadshart van Zaandam.

Ook twee politici komen aan het woord. Mario Hegger is al twintig jaar actief in de Stadspartij van Purmerend. De Stadspartij is de grootste partij in de Purmerendse gemeenteraad, Hegger is haar politiek leider en al voor de tweede termijn wethouder in de gemeente. Hoe ziet hij de rol van zijn stad in de regio? Bas ten Have, wethouder van buurgemeente Waterland. Ten Have is van D66 en wethouder van onder meer financiën, onderwijs, landschap en economische zaken. Wat vindt hij van de woningbouwambities van Purmerend?

Voor de aanwezigen in de zaal is er uitvoerig gelegenheid om met de drie sprekers en met elkaar in discussie te gaan.

De discussieavond over de centrumfunctie van Purmerend vindt plaats op woensdagavond 27 november in het Weeshuis in Monnickendam, Weezenland 16. De avond begint om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbehoudwaterland.nl.

 

Bron: Stichting Behoud Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services