Het kloppend hart van Waterland
Live

Dirigent Wim Klaver ontvangt cultuurprijs “de Witte Roos”

Gepubliceerd: Maandag 16 oktober 2017 23:04

Dirigent Wim Klaver ontvangt cultuurprijs “de Witte Roos”

Foto: Omroep PIM

Op 14 oktober is voor de tiende keer de Witte Roosprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs ging dit jaar naar de heer Wim Klaver uit Ilpendam.

Wim Klaver is dirigent van verschillende fanfare- en harmonie orkesten in de gemeente Waterland en daarbuiten en daardoor niet alleen heel bekend, maar ook geliefd. Hij heeft een carrière als chemicus opgegeven om zijn grote liefde, de muziek en alles daaromheen, te volgen en uit te oefenen. Daartoe is hij naar het conservatorium gegaan om daarna als dirigent leiding te kunnen geven aan diverse blazersensembles.

Wim Klaver is een bijzondere en gedreven musicus die altijd op veel belangstelling kan rekenen bij de uitvoeringen van zijn orkesten. Jeugd en jongeren inspireren tot meedoen is voor hem erg belangrijk. In zijn dankwoord vroeg hij daarom speciale aandacht voor muziekonderwijs. Vooral om de muziekscholen extra geld te geven en zo individuele talenten te ontplooien.

Als prijs kreeg hij een kunstwerk gemaakt door de Waterlandse beeldend kunstenaar Lies van der Sluis. Zij heeft alle informatie die zij kreeg verwerkt en met fantasie en creativiteit kwam zij tot dit beeld. Gebaseerd op de ronde vormen van blaasinstrumenten, het verbindende van Wim Klaver met zijn orkesten, de spelers, waaronder volwassenen en jeugd. Ook de schilderijen met kleurrijke bloemen van de initiatiefneemster van de Witte Roosprijs, de inmiddels overleden Broekse kunstenares Marjolijn Juray, waren een inspiratie voor Lies voor dit kunstwerk.

De voorzitter van de Witte Roosprijs, Gerda Zipp, reikte na haar toespraak, de prijs uit. Voorafgaand aan de uitreiking speelde de fanfare van Ilpendam een speciaal nummer voor Wim Klaver, wat hij zeer waardeerde.

Na de uitreiking was er ruim gelegenheid om hem te feliciteren en te proosten op zijn prijs.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services