Het kloppend hart van Waterland
Live

Dierenopvang Amsterdam ontfermt zich ook over zwerfdieren uit regio Waterland

Gepubliceerd: Vrijdag 16 december 2016 09:31

Dierenopvang Amsterdam ontfermt zich ook over zwerfdieren uit regio Waterland

Thuisloze huisdieren uit de regio Waterland worden m.i.v. januari 2017 niet meer bij Dierenopvangcentrum Waterland (DOC Waterland) maar bij Dierenopvang Amsterdam (DOA) opgevangen.

Met ingang van 1 januari zal Dierenopvang Amsterdam (DOA) samen met de Dierenambulance uit Purmerend voor de opvang van alle zwerf- en afstanddieren in de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend en Waterland zorgen. Zwerfdieren worden door de Dierenambulance in Purmerend (https://www.dierenambulance-purmerend.nl/) opgehaald en naar DOA gebracht, in de hoop dat hun baasje ze daar snel komt ophalen. Is dat niet het geval, wordt er naar een nieuw baasje gezocht.  Is het voor iemand, om welke reden dan ook, niet meer mogelijk om voor z’n huisdier te zorgen, dan kan hij zelf rechtstreeks bij de Dierenopvang in Amsterdam terecht.

Wie is DOA?
Dierenopvang Amsterdam (www.doamsterdam.nl) is de grootste en op een na oudste dierenopvang in Nederland. Elk jaar vinden hier ruim 2000 honden, katten, konijnen en knaagdieren een tijdelijk onderkomen. DOA investeert veel in verzorging, huisvesting, training en begeleiding van zijn dieren om voor iedere viervoeter de beste oplossing te kunnen bieden.

Huidige opvang in Purmerend
De dieren die tot eind 2016 bij de DOC Waterland (https://dierenopvangcentrumwaterland.dierenbescherming.nl/) worden gebracht, zullen daar ook in 2017 nog verblijven. Net zo lang tot de dierverzorgers voor hen een nieuw tehuis hebben gevonden. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw huisdier zijn nog steeds van harte welkom.

Bron: Dierenopvang Amsterdam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services