Het kloppend hart van Waterland
Live

Diederick Calkoen winnaar Waterland halve marathon

Gepubliceerd: Vrijdag 08 juni 2018 08:38

Diederick Calkoen winnaar Waterland halve marathon

Foto: Omroep PIM

Zondag 3 juni organiseerde AV Monnickendam een halve marathon. Start en finish waren beiden op het sportcomplex van de atletiekvereniging. Diederick Calkoen wist deze editie overtuigend te winnen.

De halve marathon bracht de deelnemers tot aan de vuurtoren op Marken en weer terug. Naast de halve marathon van 21,1 kilometer was er ook een jeugdloop van 1500 meter rondom het sportcomplex. En er was zowel een 5 als een 10 kilometer loop welke beiden een gedeelte van het marathonparcours deelden. Aan de jeugdloop deden 14 kinderen mee waarbij de broers Ferre en Ivar Hartendorp met een fotofinish over de eindstreep kwamen. 
 
Na de jeugdloop ging de 5 en 10 kilometer van start en daarna waren de marathonlopers aan de beurt. Met een beetje wind in de rug en een mooi zonnetje op de borst doken de deelnemers de dijk op richting Marken. Geholpen door vele vrijwilligers rondom het parcours wisten de deelnemers de vuurtoren op Marken te bereiken. Veel tijd om te genieten van het uitzicht hadden de deelnemers niet want ze hadden meer oog voor de finishlijn in Monnickendam. 

Terug in Monnickendam was het Diederick Calkoen die als eerste over de eindstreep kwam. Mede door het niet te warme weer wisten alle deelnemers zonder grote problemen de finish te bereiken en kon de massagetafel weer ongebruikt ingeklapt worden.

AV Monnickendam kan terugkijken op een goed verlopen halve marathon.

Uitslag Waterlandse Halve Marathon:

Heren, halve marathon
1 Diederick Calkoen - 1:16:39
2 Barry van Langen - 1:21:32
3 Joey Plat - 1:26:05

Dames, halve marathon
1 Marlies van Leusen-Groenewold - 1:36:51
2 Emma van Dijk - 1:38:00
3 Annemarie Smits - 1:44:12
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services