Het kloppend hart van Waterland
Live

Dick Schaap viert de lente

Gepubliceerd: Maandag 30 april 2018 19:47

Dick Schaap viert de lente

Zo heet de uitnodiging die Dick Schaap stuurde om klanten en ander belangstellenden uit te nodigen voor de nieuwe start van het bedrijf in Purmerend.

Na 40 jaar Monnickendamse zaken is sinds het begin van 2018 Dick Schaap horecagroothandel gevestigd in Purmerend. Dick Schaap senior begon met de groetenkar als ventwijk, later gevolgd door een winkel aan het Zuideinde. Na vele jaren hard werken is Dick Schaap een begrip geworden op het gebied van verse groeten en fruit. Door vakkennis en vakkundige medewerkers is de zaak uitgegroeid tot een bloeiende winkel. Bij de generatiewisseling van Dick senior naar Dick junior is de opzet nogal gewijzigd: van winkel naar groothandel.

De zaak op het Zuideinde is overgedaan aan een nieuwe ondernemer en Dick Schaap junior ging verder op het Galgeriet in Monnickendam. Vanaf het begin was duidelijk dat dit een tijdelijke karakter had. De gemeente Waterland heeft plannen met de ontwikkeling van het Galgeriet naar woningbouw. En nu is een nieuwe plaats gevonden aan Signaal in Purmerend.

Vanuit dit moderne pand kan de zaak verder worden uitgebouwd. Bij de Open Dag was een aantal leveranciers uitgenodigd hun producten te laten zien aan de klanten, vooral horeca, zorginstellingen en grote bedrijven. Zo gaf Arwin Bos, De Aardappelboer, ons een kijkje in de productie van patat aardappelen. Hij verbouwt een aantal soorten op de vruchtbare bodem van de Haarlemmermeer. Een andere blikvanger op deze middag was Saskia Lammers. Zij is de eigenaar van PUURgroenten uit de Wieringermeer. In kleine doosjes zitten kostbare top-horeca producten: veel (eetbare)bloemen, mooie kruiden, bijzondere knolletjes en nog veel meer. Soms meer decoratie dan voedsel, maar smakelijk en bijzonder. In de toprestaurants vindt u haar creaties op uw bord, samen met de chef van het restaurant.

Een mooie start in een nieuwe vestiging van een gerenommeerde zaak. En zo is ook voor Dick Schaap de lente begonnen.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services