Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. P. Jongert

Gepubliceerd: Maandag 14 augustus 2017 09:04

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. P. Jongert

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met dhr. P. Jongert.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd. Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur.

Dhr P. Jongert
Dhr. P. Jongert is geboren in 1945 in de Niesenoord. In dit interview vertelt hij over zijn jeugd, de stadsfeesten, maar vooral over zijn werkzame leven als buschauffeur bij de Naco. De problemen die de bussen in de strenge winter van 1963 ondervonden en later het vandalisme op de zaterdagavonden. Ook verhalen van zijn vader over het hoge water, de koeien in de kerk en de oprichting van Steunt Elkander.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 1442 van KPN en ook via onze live stream op www.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services