Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. N. Pelder

Gepubliceerd: Maandag 05 juni 2017 08:54

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met dhr. N. Pelder.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd.

Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur. 

Dhr. N. Pelder
Dhr. N. Pelder is geboren in 1935 in het Noordeinde waar hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Hij vertelt in dit interview over zijn jeugd, de oorlogsperiode en hoe zij met het hele gezin als thuiswerk sprot fileerden. Hij heeft gewerkt bij de scheepswerf van Goor waar hij ook zijn vrouw leerde kennen. Hij vertelt over zijn eigen fietsenwinkel in het Noordeinde en over alle stadsfeesten in Monnickendam. Kortom de moeite waard om te kijken.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 328 van KPN en ook via onze live stream op tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services