Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. H. van Elteren

Gepubliceerd: Maandag 20 februari 2017 08:51

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. H. van Elteren

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met dhr. H. van Elteren.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd.

Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur. 

Dhr. H. van Elteren
Dhr H. van Elteren is geboren op 1 mei 1928 in den Bosch. In 1974 kwam hij met zijn gezin in Monnickendam wonen. Hij vertelt over zijn toneelperiode, de bijdrage aan de feesten, over de vondsten in zijn huis in de Kerkstraat en in de waterput en zijn gevelstenen. Hij is ereburger van de gemeente Waterland.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 328 van KPN en ook via onze live stream op tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services