Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. D. Oosterveld

Gepubliceerd: Maandag 31 juli 2017 08:23

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. D. Oosterveld

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met dhr. D. Oosterveld.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd.

Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur.

Dhr. D. Oosterveld
De heer D. Oosterveld is geboren op 17 januari 1926 en 2 februari 2012 overleden. Dit interview is opgenomen in 2011. Dhr Oosterveld was jaren voorzitter van de vereniging Oud Monnickendam. In dit interview vertelt hij over zijn activiteiten bij de renovatie van de Grote Kerk, over zijn vader die hoofdonderwijzer was in Monnickendam en zijn herinneringen aan de stadsfeesten in Monnickendam.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 1442 van KPN en ook via onze live stream op www.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services