Het kloppend hart van Waterland
Live

Deze week in Monnickendamse verhalen van vroeger: Dhr. B. van Stalborch

Gepubliceerd: Maandag 24 april 2017 08:31

In samenwerking met Vereniging Oud Monnickendam gaat omroep PIM elke week een interview uitzenden met 'oud'-Monnickendammers. In deze aflevering kunt u kijken naar het interview met dhr. B. van Stalborch.

In 2010 nam Vereniging Oud Monnickendam het initiatief om 'oud'-Monnickendammers te interviewen over hun verleden. Het doel van de interviews is om een beeld te krijgen van de lokale historische, maatschappelijke en culturele diversiteit in Monnickendam. Maar ook bijzondere gebeurtenissen en alledaagse dingen, zoals de kindertijd, woonsituatie, beroep ouders, oorlogsperiode, verenigingsleven etc. Tijdens deze interviews komen er ook vaak verrassende verhalen over tafel.

Naast 'oud'-Monnickendammers zijn ook mensen geïnterviewd die voor Monnickendam een belangrijke rol hebben gespeeld of een waardevolle invulling hebben gegeven aan de activiteiten voor de gemeenschap. Tot nu toe zijn er 35 Monnickendammers geïnterviewd.

Omroep PIM zal wekelijks een van deze interviews uitzenden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag om 16:00 en 19:00 uur. 

Dhr. B. van Stalborch
Dhr. B. van Stalborch is geboren op 12 januari 1946 in Sprang Capelle en op 2 jarige leeftijd met zijn ouders naar Monnickendam gekomen waar zijn vader een dokterspraktijk begon. Tijdens dit interview vertelt hij over zijn jeugd in Monnickendam. Maar ook hoe zijn vader hier als huisarts begon met de toen nog beperkte communicatiemiddelen. En natuurlijk zijn eigen ervaringen als huisarts en het ontstaan van de HOED. Kortom een zeer boeiend interview dat u niet mag missen.

U kunt deze uitzendingen volgen via PIM op kanaal 44 (digitaal) en S12+(analoog) van Ziggo, kanaal 328 van KPN en ook via onze live stream op tv.omroep-pim.nl.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services