Het kloppend hart van Waterland
Live

Dertigste editie Parckpop in Ilpendam

Gepubliceerd: Maandag 05 augustus 2019 08:43

Dertigste editie Parckpop in Ilpendam

Foto: Herman-Kemper

Feest in Ilpendam: Parckpop wordt dit jaar voor de dertigste keer gehouden. De jubileumeditie van het leukste muziekfestival van Waterland is op zondag 18 augustus.

Plaats van handeling is zoals altijd het Burgemeester van Oorschotplantsoen in Ilpendam. Daar was in 1990 ook de eerste editie van Parckpop. Toen nog met 1 podium en 8 bands, met ruim duizend bezoekers. Door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot een regionaal fenomeen. Jaarlijks vertonen bands uit de wijde omtrek hun kunsten op 1 van de twee podia.

Doelstellingen niet veranderd
De doelstellingen van Parckpop zijn in al die jaren niet veranderd: de toegang is gratis, het draait vooral om de gezelligheid, bands spelen voor de eer en het publiek en het festival wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers.

De dertigste editie is toch iets anders dan de voorgaande jaren: het festival stopt dit jaar vanwege nieuwe vergunningsvoorschriften niet om middennacht, maar om 22 uur. Neemt niet weg dat er nog altijd acht uur lang genoten kan worden van de meest uiteenlopende muziekstijlen, een hapje en een drankje of gewoon een gezellig praatje met oude bekenden.

200 jaar ervaring
Parckpop 2019 wordt om 14 uur afgetrapt door Channel 30 uit Landsmeer, een formatie die ruim 200 jaar muzikale ervaring met zich meebrengt. Het tweede halfuur is voor Thumbs Up uit Volendam. De groep begon als coverband, maar richt zich sinds 2017 geheel op eigen werk. Wolfcoat uit Ilpendam en omstreken brengt vanaf 15 uur alternatieve rock in de stijl van The Band, Wilco en The Pixies. De bandleden van No Budget uit Purmerend komen al jaren als bezoekers naar Parckpop, maar speelden er nog nooit! Nu dus wel.

Vanaf 16 uur is The Cruz uit Purmerend aan zet, Neerlands nieuwste rock ’n roll-junkie. Quatre Vins uit Purmerend speelt sfeervolle semi-akoestische covers. Een opvallende naam in de line-up is Soylent Green uit Purmerend. De groep speelde begin jaren 90 (!) al op Parckpop. Nu zijn het vijftigers en weer helemaal terug! Het middagprogramma wordt om 17.30 uur afgesloten door de populaire Ilpendamse coverband Nada Colada.

Hardrockiconen
Het internationale gezelschap The Killjoys laat vanaf 18 uur een bijzondere mix horen die energiek, vrolijk, zwaar en luchtig tegelijkertijd klinkt. Ted Bos & The Remains uit Edam brengt een energieke mix van blues, rock, soul en funk. Daarna kunnen liefhebbers van de hardrockiconen Black Sabbath hun lol op met de Purmerendse tributeband Sick Sabbath. Om 19.30 uur kan er gedanst worden op de zwoele klanken van Wrldbeat uit Ilpendam.

Vanaf 20 uur is het de beurt aan de Ilpendamse Parckpop-veteranen van A Few Dutch And A Welshman, die heerlijke rockliedjes spelen. Wandering Spirit uit Ilpendamis ook terug na vele jaren weggeweest. Een band een gevarieerd repertoire, vol passie gespeeld. Om 21 uur speelt The Pack uit Edam een set vol eigen rockers. Afsluiter van de jubileumeditie is de Ilpendam All Star Band: bekende muzikanten uit het dorp brengen wereldberoemde hits.

Rechtstreeks uitgezonden

De 29e editie van Parckpop wordt volledig live op televisie en internet uitgezonden door Omroep Pim. RTV Purmerend verzorgt vanuit het park een rechtstreekse radio- en televisie-uitzending. Meer informatie over het festival en de bands is te vinden op www.parckpop.nl.

Bron: www.parckpop.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services