Het kloppend hart van Waterland
Live

Derde priklocatie boostercampagne in gemeentehuis Beemster

Gepubliceerd: Maandag 20 december 2021 13:37

Derde priklocatie boostercampagne in gemeentehuis Beemster

Foto: GGD Zaanstreek Waterland

GGD Zaanstreek-Waterland start op maandag 20 december met de inrichting van een derde priklocatie in de regio voor de boosterprikcampagne. De nieuwe locatie komt in het gemeentehuis van Beemster, Rijn Middelburgstraat 1, in Middenbeemster.

De aangekondigde versnelling van de boostercampagne door demissionair minister De Jonge vraagt om een uitbreiding van de prikcapaciteit in onze regio. De opening van de nieuwe locatie is zo snel als mogelijk en naar verwachting in de loop van deze week. Openingstijden zijn: op werkdagen van 8.00 – 22.00 uur en in het weekend van 9.00 – 22.00 uur.

Personele inzet
Voor de personele inzet van de nieuwe priklocatie vraagt de GGD hulp van defensie voor het zetten van prikken en administratieve taken. Ook vragen we ziekenhuizen in onze regio om ondersteuning van artsen. Zodra de inzet van personeel is georganiseerd, starten we met prikken. Gemeente Beemster informeert buurtbewoners maandagochtend met een brief over de komst van de nieuwe locatie.

Oproep: Online afspraak maken
Het is alleen mogelijk met een afspraak een prik te halen. Alle 60-plussers kunnen nu online een afspraak maken. Nieuwe leeftijdsgroepen (van oud naar jong) volgen snel en worden via de media aangekondigd. Iedereen ontvangt ook een uitnodigingsbrief, die volgt later dan de oproep in de media. Alleen met een ontvangen brief is het ook mogelijk telefonisch een afspraak te maken. Het is erg druk bij het landelijke belcentrum. Daarom vragen we iedereen om, ook met brief, zoveel mogelijk online een afspraak te maken op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Help elkaar of vraag hulp aan kinderen en kleinkinderen als het maken van een afspraak online lastig is. Of kijk op www.uitlegprikafspraak.nl.

Versnellen afspraak 60-plussers: wacht instructies af
60-plussers met een afspraak die na de jaarwisseling staat, krijgen de gelegenheid om deze te vervroegen naar voor 31 december, voor zover de capaciteit dat toelaat. Deze week krijgen deze mensen een SMS met een instructie. We verzoeken mensen om niet zelf contact op te nemen, maar de SMS af te wachten.

 

Bron: GGD Zaanstreek-Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services