Het kloppend hart van Waterland
Live

De wereld in je glas tijdens Wijnroute Monnickendam 2019

Gepubliceerd: Maandag 07 oktober 2019 16:09

De wereld in je glas tijdens Wijnroute Monnickendam 2019

Het thema van de Wijnroute, die op zaterdagavond 5 oktober in de binnenstad van Monnickendam werd gehouden, was dit jaar "De Wereld In Je Glas".

De Wijnroute Monnickendam is een jaarlijks evenement dat al weer voor de 9e keer is georganiseerd door de Ondernemersvereniging. De uitvoering lag dit jaar vooral in handen van Arjen Klein, Eelke Veltman en Julian Oosterloo.

"De wereld in je glas" is een mooi thema voor een wijnroute. Op bijna alle werelddelen wordt immers wijn gemaakt. Wijn is een product dat sinds mensenheugenis bestaat en was ook in de klassieke oudheid al bekend. Op de Wijnroute van dit jaar was dan ook een wijn uit Libanon in het Midden Oosten te bewonderen en ook een wijn uit Moldavië. Beide wijngebieden zijn niet heel bekend in Nederland, maar daar maken ze wel hele mooie en drinkbare wijnen. Naast rood en wit werd ook rosé geschonken. En uiteraard waren de klassieke wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje ook goed vertegenwoordigd.


De 26 deelnemende ondernemers bezorgden de gasten een mooie avond waarbij het weer goed meehielp. De binnenstad bruiste van energie en dat kwam niet alleen door de bruisende wijnen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services