Het kloppend hart van Waterland
Live

De Week van de Jonge Mantelzorger

Gepubliceerd: Vrijdag 28 mei 2021 11:01

De Week van de Jonge Mantelzorger

Van 1 tot 7 juni is het de nationale week van de jonge mantelzorger Ook in de gemeente Waterland zetten wij de jonge mantelzorgers in het zonnetje! Alle jonge mantelzorgers ontvangen deze week een enveloppe waarin ze een tegoedbon krijgen voor een ijsje. Dolci & Gelati uit Monnickendam sponsort deze actie omdat zij vinden dat kinderen en jongeren dat verdienen!

Wanneer ben je jonge mantelzorger?
Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dit kan een ouder zijn, een boer of zus, maar ook een grootouder of goede buur. Het zorgen voor een ander wordt vaak als normaal ervaren en het geeft ook voldoening, maar daarentegen kan het ook zwaar zijn. Zo maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Daarom vragen wij jaarlijks van 1 tot 7 juni aandacht voor de jonge mantelzorger!

Ben jij een jonge mantelzorger en heb jij thuis geen enveloppe met ijsbon ontvangen? Neem dan contact met ons op! Via Tine Verdonk, e-mail: tine@welzijnwonenplus.nl of bel/whatsApp naar: 06-10673697


Bron: Welzijn WonenPlus

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services