Het kloppend hart van Waterland
Live

De 'Waterland' vanaf volgende week weer terug in Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 11 juli 2018 11:57

De 'Waterland' vanaf volgende week weer terug in Waterland

Vrijdag 20 juli beginnen de Monnickendammer Visdagen weer. Tijdens de Monnickendammer Visdagen zal de "Waterland", de veerboot die de eerste toeristen tussen Monnickendam en Marken vervoerde, weer terugkeren naar Waterland.

Veel oud-Monnickendammers kunnen het zich nog wel herinneren: de veerboot ‘Waterland’ die dagelijks toeristen vervoerde tussen Monnickendam en Marken. De familie Klein uit Monnickendam was eigenaar van de ‘Waterland’ die vroeger vaak de koeboot werd genoemd omdat de boot in de jaren 30 gebouwd was om paarden en koeien te vervoeren naar en van Purmerend. De heer G. Klein kocht de boot in 1943.

In de jaren 80 werd de veerdienst Monnickendam – Marken opgeheven en in 1986 werd de boot verkocht. De ‘Waterland’ raakte in vergetelheid maar is teruggevonden in Rotterdam waar zij dienst deed als partyboot. Tijdens de Monnickendammer Visdagen keert de ‘Waterland’ weer terug in vertrouwde wateren.

Voorzitter van de Monnickendammer Visdagen Gerard Meij: “Het concept van de visdagen is dat we teruggaan in het verleden van Monnickendam, toen deze stad nog floreerde in de visrokerij en vishandel. De ms Waterland is de eerste veerdienst die toeristen van en naar Monnickendam over de Gouwzee vervoerde. Ontzettend gaaf als we met deze boot weer een stukje historie in de stad kunnen terugbrengen”.

De Monnickendammer Visdagen vinden dit jaar plaats van 20 juli t/m 24 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services