Het kloppend hart van Waterland
Live

De schapen zijn hun vacht weer kwijt

Gepubliceerd: Donderdag 09 september 2021 16:22

De schapen zijn hun vacht weer kwijt

Foto: Omroep PIM

Op de boerderij van Guurtje Beets, gelegen in de Purmer, staan de 3 schapen er weer mooi geschoren bij. Speciaal voor deze gelegenheid heeft ze kinderen en hun ouders uitgenodigd. Schapenkapper Hans Ebbelaar, een zeer ervaren schapenscheerder, mag de klus uitvoeren.

PIM bracht op 31 augustus een bezoek aan de boerderij van Guurtje. "Voordat de -r weer in de maand is moeten de schapen geschoren zijn" wordt er door de boeren gezegd. Dus net op tijd worden de schapen van Geurtje ook geschoren.

Twee bruine schapen waren de eerste die naar de kapper moesten. Het kostte even wat moeite om de schapen te vangen maar eenmaal gevangen lieten ze zich rustig onder handen nemen door Hans. Ondertussen legt Hans een en ander uitvoerig aan de kinderen uit. Hierna scheert Hans een wit schaap . Dit schaap is al 18 jaar en dat is best een behoorlijke leeftijd voor een schaap.

Ondertussen werden de bezoekers en PIM getrakteerd op een demonstratie van paardenkunstjes. Trouwe bezoekers van de boerderij Zoƫ en Silva hebben het minipaardje Nijntje gedresseerd en zij sprong o.a. in galop over een hindernis heen. Guurtje geniet zichtbaar van alles wat er rondom haar boerderij gebeurt. Zij houdt van kinderen en kinderen houden van haar en de boerderij. Er is voor hen van alles te zien en beleven. Er kraaien hanen en er lopen kippen, er staan fruitbomen, vrolijke ingerichte tafels etc.

Tenslotte vroegen wij aan Guurtje wat er met de afgeschoren wol gaat gebeuren en zij antwoordde dat dit naar scholen in Waterland wordt gebracht.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services