Het kloppend hart van Waterland
Live

De Nacht van de Vluchteling bij S.D.O.B.

Gepubliceerd: Maandag 19 juni 2017 20:52

De Nacht van de Vluchteling bij S.D.O.B.

De Nacht van de Vluchteling is een jaarlijkse traditie die dit jaar voor het eerst ook in onze omgeving plaatshad. Op de route Amsterdam - Amsterdam deden de lopers namelijk Broek in Waterland aan.

Sinds acht jaar is er een wandeltocht die om middernacht begint, en in een aantal grote steden in Nederland wordt gelopen. Vanuit Rotterdam naar Den Haag, van Arnhem naar Nijmegen en dit jaar voor het eerst van Amsterdam een ronde door het noorden terug naar Amsterdam. 5.000 deelnemers lopen 40 km die hiermee aandacht vragen voor vluchtelingen en geld genereren door sponsoracties. Een recordbedrag van €1,5 miljoen is dit jaar opgehaald.

Vanuit Amsterdam was de tweede ruststop na 17 km bij S.D.O.B. in Broek in Waterland. Hier was van alles georganiseerd om het de wandelaars naar de zin te maken. Organisator Maartje: "De mensen vonden het hartverwarmend. Met een bandje, masseurs, vuurkorven, kruiwagens met schapenvachtje als zitje, een warm of een koud voetenbad, kaarsjes, bloemen, lampjes was het erg gezellig. Buurtbewoners hadden ook taarten gebakken." Dus de ca 1350 wandelaars konden even opladen voor de rest van de tocht. Omstreeks 8 uur waren de meeste mensen binnen.

Zie voor meer informatie www.denachtvandevluchteling.nl

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services