Het kloppend hart van Waterland
Live

De Monnickendammer Visdagen smaken naar meer

Gepubliceerd: Woensdag 23 augustus 2017 14:21

De Monnickendammer Visdagen smaken naar meer

Foto: Ria Houweling

Afgelopen vrijdag was het al weer tijd voor de laatste van de Monnickendammer Visdagen van 2017. En met een recordaantal bezoekers dit jaar komt er natuurlijk volgend jaar een herhaling van dit prachtige evenement.

“Mogen we nog een stukje mevrouw?” De mannen van het koor “Onder Zeil” willen, voordat ze huiswaarts keren, nog één keer genieten van de vers gerookte haring op brood. “Uiteraard”, knikt vis-serveerster Gré Lambalk vriendelijk: “Jullie hebben prachtig gezongen dus tast nog maar een keer toe”. Het is de tweede jaar dat het mannenkoor uit Schagen optreedt tijdens de Monnickendammer Visdagen en wat de leden betreft komen ze volgend jaar weer naar het Gouwzeestadje. Niet alleen om de gratis vis maar zeker ook om de fantastische sfeer in de binnenhaven op vrijdag.

Het is alweer de laatste visdag en, met alleen een stevige bui rond een uur of 2, mag weer gesproken worden van een succes. Naast een optreden van “Onder Zeil” was er dit keer een uitgebreide streekproductenmarkt. Bezoekers uit Waterland en toeristen uit binnen- en buitenland konden kennis maken met de diverse producten uit de regio.

Voor alle medewerkers en sponsoren van de Monnickendammer Visdagen was er ’s avond een afterparty in het Marker Veerhuis. Voorzitter Gerard Meij: “We vinden het belangrijk om de reeks van zes visdagen met elkaar af te sluiten. Iedereen heeft op zijn of haar eigen wijze keihard gewerkt om er weer een succes van te maken. Dan is het fijn om na afloop nog even bij elkaar te komen en na te praten onder het genot van een drankje”.

De organisatie is zeer tevreden hoe de visdagen zijn verlopen; het is toe nu toe de drukste editie geweest. De Monnickendammer Visdagen zijn inmiddels een begrip geworden en natuurlijk worden de visdagen volgend jaar weer georganiseerd. Organisatoren Gerard Meij en Jan Meerman denken al na over mogelijke uitbreidingen voor volgend jaar, want zij willen dat het evenement nog beter en weer wat groter wordt. Volgend jaar lijkt ver weg maar voor dat je het weet is de binnenhaven van Monnickendam weer omgetoverd naar het rijke rokerijstadje van weleer.

Bron: Monnickendammer VisdagenDeel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services