Het kloppend hart van Waterland
Live

De herinnering aan Elvis leeft voort in een volle Opstandingskerk

Gepubliceerd: Woensdag 24 augustus 2022 13:12

De herinnering aan Elvis leeft voort in een volle Opstandingskerk

Foto: Omroep PIM

Op zijn 45e sterfdag is Elvis Presley nog springlevend voor een grote groep fans. Niet alleen in Memphis, maar ook in Monnickendam waar dominee Fred Omvlee een Elvis Memorial organiseerde op dinsdag 16 augustus.

Fred Omvlee leerde Elvis pas kennen toen met zijn dood zijn hits weer ten gehore werden gebracht. En hij leerde niet alleen over wat hem groots maakte, zijn hits, zijn films en gospelliedjes, maar ook over zijn diepe dalen. Hij neemt het publiek mee, een volle kerk met Elvis-fans uit Waterland, Den Helder, Deventer, Den Bosch, Diemen etc. Vanuit heel Nederland zijn ze hierheen gekomen, veelal in kleding die onmiskenbaar te maken heeft met Elvis. Elvis is hun god, geeft hun troost, ze genieten van zijn stem of zijn fan vanwege zijn moves of looks. Een dag als vandaag is mooi maar stemt ze ook melancholiek en blij tegelijk.

Voor in de kerk stonden op een tafeltje allerlei spullen van Elvis tentoongesteld, schoenen, een sjaaltje, een servet. Die zijn in het bezit van Casper Live, de Elvis-tribute die ook in Graceland heeft gezongen en regelmatig als Elvis optreedt. Zo ook hier vanavond waar hij swingende nummers van Elvis ten gehore bracht, zoals Jailhouse Rock, waarbij ook volop gedanst werd, en waarvan Kees de Baat zijn eerste singeltje van Elvis meegenomen had, uit 1957. Grijsgedraaid. 

Fred vertelde het levensverhaal van Elvis en nam daar interactief het publiek in mee, tussendoor bracht hij zelf ook (gospel)nummers ten gehore, afgewisseld met nummers die Casper Live zong en met het publiek dat als koor uit één mond meezong. En via een scherm waren optredens van Elvis te zien en te horen en zag je hoe hij van een jonge, knappe man veranderde in een wat dikkere Elvis. Hij is tragisch gestorven, alleen, te jong, 42 jaar en dat stemt nog steeds verdrietig, ook na 45 jaar.


De mensen in het publiek waren dan ook zichtbaar ontroerd toen op het scherm Elvis in beeld kwam terwijl hij My Way vertolkte. Tijdens Amazing Grace, dat Fred zong, kon wie dat wilde voorin de kerk een kaarsje aansteken voor Elvis of voor iemand anders om sterkte toe te wensen. Hier en daar werd er een traantje bij weggepinkt. Elvis is dood, maar nog lang niet vergeten.

Omroep PIM heeft met hulp van het AV team van de Opstandingskerk dit Memorial opgenomen en zendt het verslag van deze avond dit weekend uit op vrijdag 26 augustus om 20.00 uur. De uitzending zal op zaterdag 27 en zondag 28 augustus worden uitgezonden om 13.00, 16.00, 19.00 en 22.00 uur.


 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services