Het kloppend hart van Waterland
Live

De Havenrakkers glorieus winnaar 5x5 zaalvoetbaltoernooi

Gepubliceerd: Donderdag 14 maart 2019 12:16

De Havenrakkers glorieus winnaar 5x5 zaalvoetbaltoernooi

Foto: Omroep PIM

In Sporthal 't Spil in Monnickendam vond voor de 7e keer het 5 tegen 5 scholen voetbaltoernooi plaats voor leerlingen van groep 8 van alle Waterlandse basisscholen. Glorieus winnaar werd De Havenrakkers uit Broek in Waterland die zowel met het meiden- als het jongensteam de finale wisten te winnen.

Er deden 10 basischolen vanuit de gemeente Waterland mee met het zaalvoetbaltoernooi dat al voor de 7e keer werd georganiseerd. Er zijn jongens- , meiden- en gemengde teams vanuit groep 8 van de basisschool, soms aangevuld met kinderen uit groep 7. Er wordt 5 tegen 5 gespeeld in een jongenscompetitie met 10 teams en een meidencompetitie met 9 teams. Er worden in totaal 24 speelrondes gespeeld.

Naast het sportieve element en het plezier was er ook aandacht voor de campagne NIX18. De NIX18-campagne is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en een groot aantal partners. Doel van de campagne is het versterken van de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e’. De campagne richt zich op de hele samenleving, meer in het bijzonder de omgeving van jongeren. Jongerenwerker Jerome den Enting, organisator van het zaalvoetbaltoernooi: "Iedereen zou het normaal moeten gaan vinden als jongeren voor hun 18e niet roken of drinken. Daar besteden we tijdens dit zaalvoetbaltoernooi ook aandacht aan."

Tijdens de wedstrijden werd er flink gestreden voor een goed resultaat. Maar het bleef altijd sportief. En uiteindelijk werden er 's middags twee finales gespeeld. De finale bij de meiden werd gespeeld door De Blauwe Ster uit Monnickendam tegen De Havenrakkers uit Broek in Waterland. De wedstrijd werd gewonnen door De Havenrakkers met 2-0. Bij de jongens was de finale tussen H.M. Van Randwijkschool uit Ilpendam tegen De Havenrakkers uit Broek in Waterland. Ook deze wedstrijd werd gewonnen door De Havenrakkers die net voor het einde de 1-0 maakte.Voor het eerst heeft De Havenrakkers het toernooi gewonnen met het meiden- en het jongensteam. Het meidenteam van de school doet het goed, want zij hebben nu alweer voor de 6e keer gewonnen. Het jongensteam won het toernooi voor de 2e keer.

 


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services