Het kloppend hart van Waterland
Live

De Bolder viert 50-jarig bestaan met glossy en een prijsvraag

Maandag 10 mei 2021 13:05

De Bolder viert 50-jarig bestaan met glossy en een prijsvraag

Foto: Omroep PIM

Op 7 mei 1971 opende Sociaal Cultureel Centrum De Bolder haar deuren. Dus nu, 50 jaar later, is het tijd om even stil te staan bij dit heuglijke feit. Burgemeester Marian van der Weele kwam op deze speciale dag niet alleen langs om de mensen van De Bolder te feliciteren, maar natuurlijk ook om kennis te maken.

De Bolder begon met enthousiaste nieuwkomers in Monnickendam die een plek misten om kennis met elkaar te maken. Dat was nog in de oude Kennedyschool aan de Julianalaan in de Oranjewijk. Aris Dekker was de eerste betaalde kracht en sindsdien is er met vele vrijwilligers en opvolgers een mooi cultureel centrum opgezet. In 1980 verhuisde De Bolder naar een groter gebouw op 't Spil en is onlangs (2019) helemaal verbouwd. De burgemeester werd uitgenodigd ook binnen te kijken en gezamenlijk werd een taartje gegeten en met elkaar kennis gemaakt.

Prijsvraag
Door corona echter zijn veel activiteiten de laatste periode niet doorgegaan. Maar er konden gelukkig ook nog wel een aantal dingen gewoon doorgang vinden. Zo is er bijvoorbeeld stevig gebreid en gehaakt door diverse Waterllanders om bomen en bankjes te versieren. Ook was het mogelijk om een groot aantal verhalen van activiteiten door te jaren heen te bundelen in een mooie glossy.

In deze glossy wordt niet alleen teruggeblikt op 50 jaar De Bolder, maar ook vooruitgeblikt. En er stond ook een prijsvraag in waar veel kinderen en volwassenen aan mee hebben gedaan. Burgemeester Van der Weele mocht de prijswinnaars van deze prijsvraag op deze 50e verjaardag van De Bolder uitreiken.  De prijswinnaars stonden geheel coronaproof in een voorgetekende cirkel om hun prijs in ontvangst te nemen. Prijzen die ter beschikking zijn gesteld door lokale (en ja, onmisbare) ondernemers, super! Na de uitreiking van de prijzen kreeg iedereen buiten iets te drinken van De Bolder.

PIM en al haar vrijwilligers feliciteren De Bolder en hopen dat er binnenkort weer meer activiteiten mogelijk zijn.

Heeft u de glossy van De Bolder niet thuis ontvangen? Neemt u dan contact op met De Bolder voor een exemplaar via www.debolder.com.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services