Het kloppend hart van Waterland
Live

De Blauwe Ster heropent na verbouwing zijn deuren

Gepubliceerd: Dinsdag 31 oktober 2017 11:16

De Blauwe Ster heropent na verbouwing zijn deuren

Foto: Omroep PIM

De oecumenische basisschool De Blauwe Ster in Monnickendam vierde op maandagmorgen na de herfstvakantie een feestje. De geheel verbouwde school werd feestelijk officieel in gebruik genomen.

De Blauwe Ster is vorig jaar ontstaan na een fusie tussen de Willem de Zwijgerschool en de Kennedyschool. De leerlingen hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van het gebouw van de voormalige Willem de Zwijgerschool en in de tussentijd is er keihard gewerkt aan de verbouwing van de voormalige Kennedyschool.

Het gebouw van de voormalige Kennedyschool is verbouwd om ruimte te geven aan 200-250 (nu 220) kinderen. De slogan van de school is "Ruimte voor ontwikkeling" en daar is goed gevolg aan gegeven in de renovatie. Ruime gangen, lokalen, leerpleinen en binnen en buiten veel speelruimte. De binnentuin is nu overdekt en fungeert als centrale plek waar gespeeld, overlegd en geleerd kan worden.

Al ruim voor half 9 stonden de kinderen en ouders, grootouders, oppasouders en andere belangstellenden klaar. De rode loper lag uit en er stond een mooie blauwe ballonnenster buiten. Wendy Scholten, directeur van de school, heette iedereen welkom en dankte alle betrokkenen bij de verbouwing. Ze onderstreepte het duurzame karakter van de nieuwe school. Er liggen zonnepanelen op het dak en door infrarood panelen in het plafond wordt warmte doorgegeven, zodat er in de gehele school geen radiatoren meer nodig zijn.

De officiƫle opening werd verricht door de wethouder van onderwijs, Gabrielle Bekhuis. Zij gaf ook aan heel blij te zijn met De Blauwe Ster, het soort onderwijs dat er gegeven wordt en hoe de school er nu uit ziet. Vervolgens knipte zij het lint door en mocht iedereen over de rode loper naar binnen.

Iedereen is blij met de school en de ruimte. Namens PIM wensen wij alle kinderen van De Blauwe Ster veel leesplezier toe.Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services