Het kloppend hart van Waterland
Live

D66Waterland wil actieplan voor kunst en cultuur

Gepubliceerd: Zondag 03 december 2017 08:21

D66Waterland wil actieplan voor kunst en cultuur

Investeren in Waterlandse kunst en cultuur. Dat staat in het nieuwe verkiezingsprogramma van D66Waterland. Kunst en cultuur bieden mensen de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Bovendien kunnen cultuur, economie en toerisme elkaar versterken. De gemeente Waterland moet in de komende raadsperiode met een actieplan komen.

D66Waterland wil de komende jaren inzetten op kunst en cultuur. Dat blijkt uit het binnenkort te verschijnen verkiezingsprogramma van deze partij. In Waterland vinden veel culturele activiteiten plaats. Denk aan Kunst Kijken, het SoundBites festival, het Huiskamerfestival, Parckpop en in iedere kern theater- en muziekvoorstellingen. Ook in buurtcentra en bibliotheken wordt aan kunst en cultuur gedaan. Beleid ontbreekt echter nog.

Raadslid Gerard Meij: “Lokale kunstuitingen zijn belangrijk. Ze bieden mensen kansen om zich te ontwikkelen, op artistiek maar ook op sociaal vlak. Hoog tijd dus dat de gemeente beleid gaat ontwikkelen”. De activiteiten zorgen bovendien voor een divers cultureel aanbod dichtbij huis, aldus Meij.

Kunst en cultuur hebben een positief effect op de leefbaarheid en de toeristische aantrekkingskracht van Waterland. Cultuurbeleid staat stil bij vragen als “Hoe bereiken we dat meer mensen meedoen aan culturele activiteiten? “en “Aan welke voorzieningen hebben culturele instellingen behoefte?”. Het beleid moet resulteren in een concreet actieplan. D66Waterland trekt samen op met D66-fracties uit gemeenten in de regio namelijk Landsmeer, Purmerend en de Beemster. De provincie Noord-Holland ondersteunt een dergelijke samenwerking financieel. Op deze manier bundelen gemeenten de krachten en zijn de kosten te overzien.

Bron: D66 Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services