Het kloppend hart van Waterland
Live

D66Waterland: Tiny Houses welkom in Waterland

Gepubliceerd: Dinsdag 17 oktober 2017 19:31

D66Waterland: Tiny Houses welkom in Waterland

Foto: D66 Waterland

Het zijn kleine woningen van niet meer dan 50 m². Volwaardige woningen maar dan in het klein. Een tiny house is zelfvoorzienend dus bewoners zijn niet afhankelijk van derden voor elektra en water.

“Tiny houses” is een nieuwe woonvorm waar betaalbaarheid en duurzaamheid centraal staan. Ze zijn uitermate geschikt voor jongeren die hun ouderlijk huis willen verlaten maar beperkt zijn in hun keuze gezien het beperkte aanbod van betaalbare woningen in Waterland.

In veel gemeenten experimenteert men al met “Tiny Houses”. Een voorbeeld is Landsmeer waar de gemeente op zoek is naar geschikte locaties om tiny houses mogelijk te maken. D66Waterland wil het mogelijk maken dat tiny houses ook in Waterland worden gebouwd en roept het College op eventuele knelpunten in wet- en regelgeving op te lossen als een initiatiefnemer zich meldt. Particulieren met plannen voor tiny houses die een aanvraag bij de gemeente indienen, moeten snel en adequaat worden geholpen.

“Tiny Houses” projecten zijn in principe tijdelijk (maximaal 10 jaar). Deze tijdelijkheid maakt het mogelijk af te wijken van het bestemmingsplan. Het voorstel - ingediend samen met GroenLinks – wordt donderdag 19 oktober in de raad behandeld. Meer informatie over tiny houses op www.d66waterland.nl.

Bron: D66 Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services