Het kloppend hart van Waterland
Live

D66Waterland start meldpunt voor verkeersproblemen

Gepubliceerd: Donderdag 03 februari 2022 16:25

D66Waterland start meldpunt voor verkeersproblemen

Foto: D66 Waterland

In iedere kern van Waterland zijn er problemen rondom verkeer. Forenzen die parkeren in Ilpendam, het sluipverkeer in Broek in Waterland, de illegale inrijders op Marken. En inwoners van bijna iedere kern klagen over te zwaar verkeer dat zorgt voor schade aan huizen en over snelrijders die zorgen voor onveilige situaties. De problemen spelen al jaren en tot nog toe heeft de gemeente Waterland hier nog weinig mee gedaan. De gemeente gaat binnenkort aan de slag met de verkeersproblemen die spelen in de kern Ilpendam, maar het gaat D66Waterland niet snel genoeg. De partij heeft een meldpunt opgericht waar inwoners hun problemen met verkeer kunnen melden.

Het is lijsttrekker van D66 Gerard Meij een doorn in het oog. “Ik roep al enige tijd aan de slag te gaan met deze problemen.” Op dinsdagavond 8 februari is de eerste bijeenkomst voor inwoners van Ilpendam. “Eindelijk”, verzucht Meij die overigens wel zeer te spreken is over de opzet om de problemen samen met de inwoners aan te pakken. Hij is verkeerspsycholoog en weet hoe belangrijk de betrokkenheid van inwoners zelf is. “Bewoners kennen zelf als geen ander de achtergrond van de problemen en hebben vaak hele goede creatieve ideeën hoe deze op te lossen. Ook bij de maatregelen die gekozen worden kunnen ze zelf een belangrijke bijdrage leveren.”

Een goed voorbeeld volgens Meij is het Buurt Collectief van bewoners van het Noordeinde, de Haringburgwal en de Oude Zijds Burgwal in Monnickendam. Daar ondervindt men al jaren hinder van parkeerdruk, zwaar verkeer en snelrijders. De bewoners weten zelf al wat de oorzaken zijn van deze problemen. Ze weten vaak wat er speelt en hebben ideeën voor mogelijke oplossingen. “De gemeente moet zo snel mogelijk met hen in gesprek en met een gezamenlijk plan komen”.

Verkeersproblemen doen zich overal voor. Om zich hard te kunnen maken voor het oplossen van deze problemen wil de partij graag weten wat op dit moment de grootste knelpunten in de verschillende kernen van Waterland zijn. Gedurende de maand februari kunnen inwoners knelpunten die zij rondom verkeer ervaren doorgeven. Dit kan door een melding te doen op www.d66.nl/waterland. Daarna wordt de top-3 van verkeersproblemen in Waterland bekendgemaakt. Aankomende raadsperiode gaat D66 actief aan de slag met voorstellen om de problemen aan te pakken.

Bron: D66 Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services